Komşular iftarda buluştu

Komşular iftarda buluştu

Kanada’nın Calgary şehrinde yaşayan Türk toplum üyelerinden Mustafa – Mine Akgün ve Mehmet – Canan Aktan çifti  dün mahallelerinde yaşayan komşularını sokakta kurdukları iftar çadırına davet etti.

Kanadalı komşuların ilgi gösterdikleri iftar sofrasında samimi bir atmosfer yaşandı.

Farklı kültürlerin aynı sofrada buluştuğu gecede davetliler Türk mutfağının doyumsuz lezzetlerini tadarken aynı zamanda Ramazan kültürünü de tanıma imkanı buldular.

Böyle bir organizenin ilk defa yapıldığına şahit olan komşular bu organizasyondan çok memnun olduklarını ifade ettiler.

Programı değerlendiren komşular, “Yıllarca aynı sokakta oturduğumuz halde birbirimizi tanımıyoruz. Komşularla sadece belediyenin kanun değişikliklerini tartışmak için yılda bir kaç kere bir araya geldik. Bu toplantılar da görüş ayrılığından genellikle gergin ortamda geçti. Bu seferki toplantımız ise sevgi ortamında oldu. Bu organizasyonu yapan komşularımız Calgary’de bir tarih yazdı ve bize düşüncelerimiz, kültürlerimiz farklı olsa da aynı sofra etrafında biraraya gelebileceğimizi gösterdi” dedi.

Başka bir yemeğe konuk olan misafirler ise, “Ramazanın paylaşmak, farkında olmak, tanışmak, başkalarını düşünmek, komşusuna hatırlamak olduğunu öğrendik. Bize bu güzel prensipleri öğreten komşularımıza teşekkür borçluyuz . umarım bir ilk olan bu buluşma ve dostluklarımız devamlı olur” şeklinde konuştu.

Ev sahipleri Akgün ve Aktan ailesi ise iftara ev sahipliği yapmanın muluğunu yaşadıklarını ifade ederek bu programı geleneksel hale getireceklerini belirtti.

Kanada Kültürlerarası Diyalog Vakfı’nın projesi olan sokak iftarları her geçen yaygınlaşarak geleneksel hale geliyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.