Chicago’da polisin öldürdüğü iki kişi için sesler yükseliyor

Chicago’da polisin öldürdüğü iki kişi için sesler yükseliyor

Cumartesi günü sabah saatlerinde polisin gürültü yapıldığı için gittiği ve iki kişiyi vurarak öldürdüğü olayla ilgili gelişmeler devam ediyor.

Polis olay yerinde 19 yaşındaki Quintonio LeGrier’i ve alt komşusu 55 yaşındaki Bettie Jones’u öldürmüştü. Kurbanların ikisinin de siyahi olduğu açıklanmıştı.

Chicago polisi olayla ilgili olarak Jones’un kaza sonucu vurulup öldürüldüğünü açıklamıştı.

LeGrier’in ailesi ve Jones’un komşuları konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Katılanların siyah giyindiği törende Jones’un komşusu olan Jacqueline Walker, “Haberlere bakıyorum ve çok güzel bir kadının öldürüldüğünü öğreniyorum. Bu içimi yakıyor” dedi.

Jones ayrıca polisin, “Önce vur, sonra soru sor” prensibini bırakması gerektiğini, kendi bölgelerinde neden ölümcül olmayan silahlar kullanmadıklarını anlamadığını belirtti.

Polis ise olayla ilgili fazla açıklama yapmaktan kaçınıyor. Olaya dahil olan polislerin ırkları açıklanmazken, kaç polisin olay yerine gittiği, kurbanlara kaç el ateş edildiği gibi bilgiler de henüz kamuoyuna duyurulmadı.

Chicago’da son dönem polisin dahil olduğu ölümlerin ardından Adalet Bakanlığı, Chicago Polis Departmanı’nda Federal Sivil Haklar soruşturması başlatmıştı. Bu soruşturma halen devam ediyor.

LeGrier’in annesi Janet Cooksey de basın toplantısında polisin kendilerini koruyup, hizmet etmekle görevli olduğunu öldürmek olmadığını söyledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.