Başsavcı Bharara 3 polis şefini rüşvetten tutuklattı

Başsavcı Bharara 3 polis şefini rüşvetten tutuklattı

İran asıllı işadamı Reza Zarrab’ın ABD’de tutuklanması kararıyla bir anda Türkiye’de fenomen haline gelen New York Güney Bölge Başsavcısı Preet Bharara, New York’ta görev yapan üç polis şefinin yolsuzluk suçlamasıyla tutuklandığını açıkladı.

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio’nun seçim sürecinde bağış toplama kampanyasıyla ilgili soruşturma kapsamında, polis komiserleriyle beraber bir işadamı da tutuklandı.

Başsavcı Preet Bharara ile New York Emniyet Müdürü William Bratton ile kameraların karşısına geçerek polislere karşı yapılan operasyon hakkında bilgi verdi.

New York polis departmanında son yıllarda tutuklanan en üst düzey isimler olan polis şefleri, siyasilerle bağlantılı iki işadamından pahalı hediyeler almakla suçlanıyor. Savcılık makamı hediyelerin polisten yasaya aykırı ayrıcalık talep etme amacı taşıdığına dikkat çekiyor.

Pazartesi günü açıklanan mahkeme tutanakları, bağış soruşturmasının merkezindeki iki kişinin komiserlerin mücevher, maç biletleri, otel ve uçak biletlerinin masrafını karşıladıklarını gösterdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.