IŞİD rehinesi Kayla Mueller’in ölümü doğrulandı

IŞİD rehinesi Kayla Mueller’in ölümü doğrulandı

Ürdün jetlerinin IŞİD’e yönelik düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybettiği iddia edilen Kayla Mueller’in ailesi kızlarının ölümünü doğruladı.

Mueller’in ailesi salı günü yaptığı açıklamada, “Büyük bir üzüntüyle Kayla’nın yaşamını yitirdiğinin doğrulandığını açıklıyoruz. Kayla ve yaptıklarından gurur duyuyoruz. O bir amaç için yaşadı.” ifadelerine yer verildi. Aile, bilginin kaynağı hakkında bilgi vermedi.

Muellerin ölümü Beyaz Saray tarafından da onaylandı. Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Başkan Barack Obama, eşi Michelle ile Mueller ailesine taziyelerini iletti. Obama, Kayla’nın hayatını başkalarına yardıma adamış biri olarak Hindistan, İsrail ve Filistin’de insani yardım çalışmalarına katıldığını dile getirdi.

ABD Başkanı, “ABD, ne kadar sürerse sürsün, Kayla’nın kaçırılması ve öldürülmesinden sorumlu olan teröristleri bulacak ve adalet önüne çıkartacaktır.” ifadelerini kullandı.

Mueller ailesi ayrıca ilk kez Kayla tarafından kendilerine gönderilen bir mektubu yayınladı. Mueller, mektubunda diğer Amerikalı ve Avrupalı rehineler gibi kötü muamele ve işkenceye uğramadığını ifade etti. Mueller, mektupta, “Eğer bu mektup elinize ulaştıysa bu benim hala rehin olarak tutulduğum manasına geliyor. Ancak aynı hücrede kaldığım diğer rehineler serbest bırakıldı. Lütfen güvenli bir yerde olduğumu, hiç bir şekilde bir zarar görmediğimi, sağlıklı olduğumu (hatta kilo aldığımı), saygılı ve kibar bir muamele gördüğümü bilin.” diyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.