Amerika’da bir şehir daha Ramazan ve Kurban bayramlarını tatil ilan etti

Amerika’da bir şehir daha Ramazan ve Kurban bayramlarını tatil ilan etti

Müslüman öğrencinin çabası sonuç verdi, Amerika Birleşik Devletleri’nde İslami bayramları tatil ilan eden şehirlere biri daha eklendi. 

Bugün açıklanan karara göre, New Jersey’nin Clifton şehrinde Ramazan ve Kurban bayramlarında bütün okullar kapalı olacak. Clifton Eğitim Müdürlüğü, 2016-2017 yılı eğitim takvimine Ramazan ve Kurban bayramlarının tatil olarak eklendiğini duyurdu.

Clifton Lisesi son sınıf öğrencilerinden Kaity Assaf’ın birkaç ay önce başlattığı imza kampanyası, kısa sürede büyük destek gördü. Assaf, öğretmen ve öğrencilerden topladığı imzaları eğitim müdürlüğüne teslim etti. Talebi değerlendiren yetkililer, Müslüman öğrencileri yakından ilgilendiren dini bayramları resmi tatil olarak kabul etti. Kararı öğrenen Müslüman öğrenci Assaf, “Bunun gerçekleştiğine inanamıyorum” dedi. 

Yetkililer, bu konuda gayret gösteren Assaf’ı tebrik etti.

Clifton Eğitim Müdürlüğü, Ramazan ve Kurban bayramlarının tatil kabul edilmesi teklifini daha önce 2 defa reddetmişti. Hali hazırda New Jersey’in Paterson, Trenton, Atlantic City, Cliffside Park ve Prospect Park şehirlerinde her iki dini bayramda da öğrenciler tatil yapıyor. New York Şehri’nde de geçtiğimiz yıl her  iki bayram için resmi tatil ilan etmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.