Türk öğrenciler New York’ta robotlarını yarıştırdı

Türk öğrenciler New York’ta robotlarını yarıştırdı

New York’ta  liseler arası organize edilen ‘Bilim ve Teknoloji’nin Tanınması ve Bundan  İlham alınması’ (FIRST) yarışmasında Türkiye’yi iki okul temsil etti.

Bu yıl 13.’sü düzenlenen yarışmada, Kanada, Brazilya, Türkiye ve İngiltere’den katılan öğrenciler, hazırladıkları toplam 200 robotu yarıştıracak. DSC00517

Öğrencilerin  bilimsel ve sosyal becerilerini geliştirmek amacıyla New York FIRST tarafından dünya’nın büyük fuar merkezlerinden bir tanesi kabul edilen Javit Center’da  organize edilen yarışmaya İstanbul’dan Tepekent Anadolu Lisesi ve Kocaeli’nden İnanç Lisesi adına katılan öğrenciler gün boyunca robotlarını yarıştırdı.

Robotların, frizbi atışı ve pramit şeklindeki kulelere tırmandırma becerilerinin yarıştırıldığı bilim ve teknoloji yarışması iki gün devam edecek. Öğrencilere destek ve moral vermek için açılış programına katılan  New York Başkonsolosu Levent Bilgen, genç beyinlerin dışarda tanıtılmasının kendi görevleri çerçevesinde olduğunu belirterek yarışmaya katılan öğrencilerle gurur duyduklarını söyledi.

Katılan ülkelerin milli marşlarının okunması ile başlanan yarışmada öğrenciler takımlar halinde mücadele etti.

“ROBOTU HAZIR HALE GETİRMEK İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞTIK”

DSC00509‘İstanbul Yıldızları’ ismiyle yarışan Tepekent Anadolu Lisesi takımı öğrencilerinden Melih Kızılkaya, robot yarışmasına günlerce hazırlandıklarını söyledi. Amaçlarının bu yarışmadan çok iyi bir sonuç alarak Türkiye’ye dönmek olduğunu belirten Kızılkaya “ Yarışmaya katılacağımız kesinleştikten sonra gece gündüz çalıştık. Robotumuzu kısa sürede hazır hale getirdik.”dedi. İki gün boyunca yarışacak olan takımlar grup halinde puan alacak. Günü 9. seviyede tamamlayn Kocaeli İnanç Lisesi Robotiks Takımı öğrencileri, iyi bir derece kazanarak Türkiye’ye dönmek istediklerini söyledi. Öğrencilerin yarıştığı sırada alanda bulunan çok sayıda Türk vatandaşı bayrak açarak yarışmacılara destek verdi. Tepekent Anadolu Lisesi standlarını ziyaret eden katılımcılara Türkiye’yi tanıtan küçük hediyeler verdi.

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.