ABD’de bir öğretmenin İslami kaligrafi ödevi okulları kapattırdı

ABD’de bir öğretmenin İslami kaligrafi ödevi okulları kapattırdı

ABD’nin Virginia Eyaleti’ndeki Augusta bölgesindeki tüm okullar bir öğretmenin İslami kaligrafi ödevi vermesinin ardından gösterilen tepki nedeniyle kapatıldı.

Bölgedeki Riverheads Lisesi’den bir öğretmenin öğrencilere kaligrafi ödevi olarak kelime-i şehadeti vermesi öğrenci velilerinin bir kısmının büyük tepkisini çekti. Ödevi çocuklarının dinini değiştirme çabası şeklinde değerlendiren veliler, öğrencilere İslam’i düsturların öğretilmesini istemediklerini söyledi.

Augusta Okulları Komitesi yetkililerinden Eric Bond yaptığı açıklamada kimsenin herhangi bir öğrencinin dinini değiştirme amacı taşımadığını söyledi. Augusta Okulları Komitesi Öğrencilere yönelik somut bir tehdit olmamakla birlikte bölgedeki tüm okulların 18 Aralık Cuma günü kapalı olacağını duyurdu.

Bölgede eğitim gören 10 bin öğrenci bir günlüğüne okula gidememesi bazı velilerin ise tepkisini çekti. Facebook üzerinden okullar komitesini eleştiren veliler, başka insanların kültürlerini öğrenmenin yanlış bir şey olmadığını ve okulların hiçbir şekilde kapatılmaması gerektiğini belirtti. Kimi veliler kapatılma kararının ‘utanç verici’ olduğunu belirtti.

Okullar komitesi bundan böyle kaligrafi derslerinde sadece dini olmayan Arapça metinlerin yer alacağını duyurdu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.