California’da silahlı saldırı; 14 ölü 17 yaralı

California’da silahlı saldırı; 14 ölü 17 yaralı

California’ya bağlı San Bernardio bölgesi polisi kamuya açık bir golf sahasının civarında engellilere yardım eden bir kurumun binasında silahlı saldırı meydana geldiğini açıkladı.

14 kişinin öldüğü, 17 kişinin yaralandığını belirten polis ve itfaiye yetkilileri, saldırının bölgedeki aile planlama kliniğinin yakınında olduğunu da belirtti.

Polisin saldırıyla alakalı üç kişiyi aradığını, saldırganların siyah bir SUV ile kaçtığını söyledi. Daha sonra saldırganlardan ikisi kaçtıkları SUV ile polis tarafından durduruldu. Çıkan çatışmada iki saldırgan ölü ele geçirilirken bir polis de yaralandı.

Güvenlik güçleri ölü ele geçirilen saldırganlardan birinin isminin Syed Farook olduğunu söyledi.

San Barnardino sağlık departmanında müfettiş olarak çalışan Farook’un kardeşi Farhan Khan kardeşinin neden böyle bir saldırıya karıştığını anlayamadığını söyledi. Khan, Farook ile geçen hafta son kez konuştuklarını belirtti.

Yetkililer ayrıca saldırıda kullanılan silahlardan birinin ruhsatı olduğunun ortaya çıktığını, ancak araştırmanın gizliliği nedeniyle silahın sahibinin isminin verilemeyeceğini söyledi.

Üçüncü saldırganın ise hala kaçmakta olduğunu bildirildi.

Yaralıların ambulansları beklediği aktarılırken, olayın meydana geldiği binadan insanların kaçtığı, polisin ise uzaktan elektronik aletler ile binayı taradığı belirtildi.

Saldırının Inland Regional Center isimli kar amacı gütmeyen bir kuruluşun binasında gerçekleştiği öğrenildi. Merkezin Facebook sayfasında 670 çalışanın 30200 engelliye yardım ettiği yazılıyor.

Polis saldırganlardan en az birinin binada olabileceğini belirterek binanın da hala arandığını belirtti.

FBI saldırının terör saldırısı kapsamında olup olmadığını henüz bilmediklerini bu ihtimali de gözönünde tutuklarını belirtti.

Polis ayrıca saldırganların kamufulaj giydiği konusunda kesin bir bilgileri olmadığını belirtti.

Binada metal detektörü olmadığı özel güvenlik tarafından korunduğu belirtildi.

Polis halktan Orange Show Road, South Waterman Avenue ve Park Center Circle bölgelerinden uzak durmasını istedi.

Beyaz Saray konuyla ilgili olarak Başkan Barack Obama’nın İç Güvenlik Danışmanı Lisa Monaco’yu görevlendirdiğini ve her türlü gelişmenin hemen kendisine aktarılmasını istediğini açıkladı.

Geçen hafta Cuma günü Colorado’da bir aile planlama kliniğinde meydana gelen silahlı saldırı sonucu biri polis üç kişi ölmüş, dokuz kişi de yaralanmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.