ABD’de ilk bilinen Zika vakası tespit edildi

ABD’de ilk bilinen Zika vakası tespit edildi

Amerika Birleşik Devletleri’nde Zika virüsü taşıyan vaka teşhis edildi.

Teksas’da bir kişide görülen virüsün cinsel ilişki yolu ile geçtiği rapor edildi. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDCP) Dallas şehrinde bir hastanın Zika virüsü taşıdığını doğruladı. Yapılan açıklamaya göre virüs bulunan şahsın Zika salgını görülen ülkelerden birinde cinsel ilişki yolu ile hastalığı kaptığı belirtildi.

ABD’de henüz sivri sinek vasıtası ile geçen bir Zika hastasına rastlanmadı. Teksas’da bulunan Zika vakası, ABD topraklarında karşılaşılan ilk vaka.

Birleşmiş Milletler’e (BM) bağlı Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Zika virüsü nedeni ile dünya genelinde ‘küresel acil durum’ ilan etmişti.  

Zika virüsünün özellikle hamile anneler için tehdit oluşturduğu, anne karnındaki çocukların beyin gelişimini engellediği belirtilmişti. Zika virüsü ile ilgili dün de yapılan açıklamada, hastalığın bebeklerde dahi zihinsel gelişimine zarar verdiği dile getirilmişti.

Zika virüsü nedeni ile binlerce doğan çocukta görülen gelişmemiş beyin vakasına Zika virüsünün yol açmış olabileceği üzerinde duruluyor.

Yetkililer, Teksas’da görülen vaka sonrasında virüsün cinsel ilişki yoluyla da geçtiğinin bir kez daha kanıtlandığını ve bundan korunmak için gerekli tedbirlerin alınması konusunda halkı uyardı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.