Hükümet eleştirisi ihanet ile eşdeğer değildir

Hükümet eleştirisi ihanet ile eşdeğer değildir

ABD Ankara Büyükelçisi John Bass, Güneydoğu ve Doğu Anadolu’da düzenlenen operasyonları eleştiren bir bildiri yayınlayan bir grup akademisyene yönelik gözaltı ve soruşturmalardan endişe ettiklerini açıkladı.

Bass, elçiliğin resmî Twitter hesabından dün yayınlanan  ‘ifade özgürlüğü’ başlıklı açıklamasında, akademisyenlerin yaşanan şiddet olayları karşısında eleştirilerini paylaşmasının ‘teröre destekle eşdeğer olmadığını’ ifade etti.

Bass, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Söz konusu akademisyenler tarafından dile getirilen görüşlere katılmamamız durumunda bile, bu baskının, süregelen şiddetin sebepleri ve çözüm yollarıyla ilgili Türk toplumu içindeki meşru siyasi tartışmalar üzerinde dondurucu bir etkisi olmasından endişe ediyoruz. Demokratik toplumlarda vatandaşların görüşlerini, hatta ihtilaflı veya rağbet görmeyen görüşlerini bile, ifade edebilme fırsatına sahip olmaları bir zorunluluktur. Şiddetle ilgili endişelerin ifade edilmesi, teröre destek vermek ile eşdeğer değildir. Hükümet eleştirisi ihanet ile eşdeğer değildir. Türk demokrasisi rahatsız edici fikirlerin serbestçe ifade edilmesini kucaklayacak kadar güçlü ve dirençlidir.”

GÖKÇEK’TEN BASS’A: ÜLKENE DÖN

ABD’li diplomatın bu açıklamalarına sert tepki gösteren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise Twitter hesabından, “Türkiye’de ABD için yanlış tercihsin, ülkene dön” çağrısı yaptı. Avrupa Birliği Komisyonu da akademisyenler hakkında soruşturma açılmasını ‘yakından takip ettiğini’ bildirdi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.