Harvey Kasırgası’nın hızı kesildi ama gücü yerinde

Harvey Kasırgası’nın hızı kesildi ama gücü yerinde

Amerika Ulusal Kasırga Merkezi, Harvey Kasırgası’nın tropik fırtına seviyesine indirildiğini belirtti. Bunun nedeni, kasırganın oluşturduğu rüzgarların saatte 112 kilometre hıza inmesi oldu.

Harvey Kasırgası, Amerika saati ile Cuma geceyarısından önce Teksas kıyılarına ulaşmıştı. Kısa bir süre içinde şiddeti 4. Katergoriye çıkarılan kasırga, karaya saatte 210 kilometreye yakın hızda rüzgarlarla ulaştı.

Harvey Kasırgası, Teksas kıyılarına ulaştığında ilk olarak eyaletin Corpus Christi kentinin Rockport kasabasını vurdu. Kasırga Meksika Körfezi’nde 160 kilometreden uzun bir sahil şeridine güçlü rüzgalar ve yoğun yağış getirdi.

Harvey Kasırgası Amerika’da son 12 yıldır yaşanan en güçlü kasırga.

Karaya ulaştıktan sonra hızı kesilen kasırganın oluşturduğu rüzgarın hızının saatte 185 kilometrye düştüğü belirtiliyor.

Televizyona konuşan Rockport Belediye Başkanı CJ Wax, pek çok binaç okul ve iş yerinin zarara uğradığını, bazılarının tamamen yıkıldığını belirtti.

Kasırga nedeniyle eyalette Cumartesi sabahı 300 bine yakın kişi elektriksiz kaldı. Harvey’nin etkilediği bölgelerde acil yardım yetkilileri cep telefonu servislerinin de yer yer çalışmadığını belirtti.

Pek çok Teksaslı yaşadıkları bölgelerden tahliye edilse de şu an ölü ve yaralı sayısı hakkında kesin bir bilgi yok. Güçlü rüzgarlar nedeniyle acil yardım ekipleri etkilenen bölgelere ulaşmakta zorluk çekiyor.

Harvey Perşembe günü tropik bir alçak basınçtan hızlıca 1. Kategori kasırgaya yükseldi. Cuma erken saatlerde ise Ulusal Kasırga Merkezi, Harvey’nin 2. Kategori kasırga haline geldiğini açıkladı. Öğleden sonra da, Meksika Körfezi’nin ılık sularıyla beslenen kasırganın 3.kategoriye ulaştığı duyuruldu. Akşam saatlerinde ise kasırganın 4. kategoriye yükseldiği belirtildi.

Başkan Trump, kasırga kıyıya vurmadan bir kaç saat önce, Twitter üzerinden, Teksas’ta resmi olarak doğal afet ilan edildiğini ve her türlü federal ödenek ve yardımın yapılacağını belirtti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.