BM Genel Sekreteri’nden Erdoğan’a iki kritik mesaj

BM Genel Sekreteri’nden Erdoğan’a iki kritik mesaj

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, ‘‘Dünya İnsani Zirvesi’’ kapsamında bir araya geldiği Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan’a iki kritik mesaj verdi.

BM Genel Sekreteri Ban’ın Erdoğan’a ilk mesajı, terör ile mücadele gerekçesi ile insan hakları ihlallerine göz yumulmaması oldu. Genel Sekreterin ikinci mesajı ise Suriye konusunda oldu. Ban, Suriye’de insani yardımı engelleyen ve düşmanlıkları arttıranlara karşı baskı oluşturulması gerektiğini Erdoğan’a ifade etti.

Erdoğan ile yaptığı ikili görüşmenin içeriğini yazılı açıklama olarak gazetecilerle paylaşan BM, Genel Sekreterin Türkiye’ye karşı yapılan terör saldırılarını kınadığını ve Türk hükümeti ile halkına başsağlığı dilediğini duyurdu. Aynı açıklamada Ban’ın Erdoğan’a, terör ile mücadele operasyonları sırasında uluslararası insan hak ve ilkelerinin ihlal edilmemesi ve bunlara bağlı kalınması yolunda çağrıda bulunduğu vurguladı.

Ban, Erdoğan ile ikili görüşmesinde Suriyeli mülteciler ile IŞİD terör örgütü gibi sorunları ele aldıkları kaydedildi. Genel Sekreter’in Erdoğan’a Cenevre görüşmelerinin önümüzdeki dönemde yeniden başlamasını arzu ettiği ve Suriye’de insani erişimin sağlanmasını engelleyen, düşmanlıkları arttıranlara karşı baskı oluşturulması gerektiğini söylediği açıklandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.