Enes Kanter canlı yayında açıkladı: Her gün ölüm tehditleri alıyorum

Enes Kanter canlı yayında açıkladı: Her gün ölüm tehditleri alıyorum

NBA yıldızı Enes Kanter, Türk pasaportunun iptal edilmesi ve Romanya’ya neden alınmadığı ile ilgili merak edilen konuları CBS News televiziyonunun ‘This Morning’ programında anlattı. Ünlü gazeteci Charlie Rose’un sorularını cevaplayan Kanter, siyasi görüşleri nedeniyle Türkiye pasaportunun iptal edildiğini söyledi.

‘HER GÜN ÖLÜM TEHDİDİ ALIYORUM’

Katıldığı canlı yayında hergün ölüm tehdidi aldığını açıklayan Kanter, “Suçsuz insanların sesi olmaya çalışıyorum. Yaptıklarımın doğru olduğuna inanıyorum” dedi.

NBA liginin gözde takımlarından Oklahoma City Thunder’in başarılı oyuncusu Kanter, katıldığı programda önce Endonezya’da başından geçen bir tehdit olayını anlattı: “Endonezya’da kaldığım otelde gece 2.30 gibi otel yetkilisi geldi, kapımı çaldı. Gizli servis ve Endonezya askerinin beni aradığını söyledi. Çünkü Türk hükümeti onlara benim tehlikeli birisi olduğumu söylemiş. Ne yapacağımızı bilemedik. O ülkeden ayrılarak Singapur’a, oradan da Romanya’ya geldim” dedi.

‘SUÇSUZ İNSANLARIN SESİYİM’

Genç yıldız, daha sonra Bükreş Havalimanı’ndaki yetkililerin, pasaportunun iptal edilmesinden dolayı ülkeye girişine izin verilmediğini anlattı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz darbe girişimini mazeret göstererek insanlara baskı uyguladığını savunan Kanter, “Suçsuz insanlar mağdur edildi. Onlar doğruları konuştukları için onları suçlamaya çalışıyor” dedi. İnançları çerçevesinde hareket ettiğini belirten ünlü oyuncu, “Suçsuz insanların sesi olmaya çalışıyorum. Yaptıklarımın doğru olduğuna inanıyorum” diyerek tekrar Amerika’ya döndüğü için mutlu olduğunu belirtti.

Enes Kanter, ABD’ye gelme sürecini yakından takip eden NBA’ye, oynadığı Oklahoma City Thunder yönetimine ve oyuncularına, İç Güvenlik ve Dışişleri Bakanlığı’na teşekkür etti.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.