Cumhuriyetçiler Adalet Bakanı’nın atanmasını ‘kürtaja’ bağladı

Cumhuriyetçiler Adalet Bakanı’nın atanmasını ‘kürtaja’ bağladı

Başkan Barack Obama ve hükümetine her alanda muhalefet etmekle dikkat çeken Cumhuriyetçi Partililer bu defa Adalet Bakanı olarak aday gösterilen Loretta Lynch’in onaylanmasını ‘‘kürtaj’’ meselesine bağladı.

Başkan Obama tarafından Adalet Bakanı olarak aday gösterilen Loretta Lynch’in Senato’da onaylanması için yapılacak oylamayı Cumhuriyetçi Partililer, ‘‘kürtaj dili içermekle’’ eleştirdiği bir yasa teklifine bağladı. Senato’nun Cumhuriyetçi Çoğunluk Lideri Mitch McConnell, dün yaptığı açıklamada, Lynch’in atanmasının oylanmasını Senato’nda tartışılan kürtaj konusunun bitiminden sonra yapılacağını söyledi. CNN’e konuşan McConnell, “40 yıldır sorun olan kürtaj meselesi ile ilgili tasarıda aynı dilin kullanılması sıkıntıya yol açmıştır.’’ dedi.

McConnell, tasarının Senato’dan ancak kürtaj ile ilgili maddelerin tekliften çıkarılması ile geçebileceğini söyledi.

Senato’da Cumhuriyetçilerin kürtaj yasası olarak ifade ettiği teklifin aslı insan ticareti mağdurlarına yardım için bir fon oluşturmayı içeriyordu. Ancak tasarı ile oluşturulacak fondan kürtaja para aktarımı olabileceği yönünde Cumhuriyetçilerin itirazları biran da teklifi 40 yıldır iki parti arasında aşılamayan sorun olan kürtaj konusuna kilitledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.