Hollywood yıldızı BM’ye ‘iyi niyet elçisi’ oldu

Hollywood yıldızı BM’ye ‘iyi niyet elçisi’ oldu

Amerikalı ünlü aktris Ashley Judd, Birleşmiş Milletler (BM) ‘iyi niyet elçisi’ oldu.

1991’de Hollywood’da oyunculuk kariyerine başlangıç yapan ve başrol oynadığı ‘Kızları Op’ (Kiss The Girls) adli filmle tanınan Ashley Judd, BM iyi niyet elçisi olarak kız çocukları ile daha yakından ilgileneceğini söyledi.

New York’taki BM Genel Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısına katılan Judd, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu’nun (UNFPA) kendisini böyle bir göreve layık görmesinden duyduğu mutluluğu ifade etti.

Salona bir bebek arabası içindeki köpeğiyle gelen Ashley Judd, film oyunculuğunun yanı sıra, yazarlık yapan ve gündelik yaşamında cinsel eşitlik mücadelesi veren bir aktivist olarak biliniyor. BM iyi niyet elçisi olarak, kendisine verilen görev kapsamında, dünya çapında kız çocukları hakkında daha çok bilgi edinmek istediğini belirten Amerikalı oyuncu, “Gelişen ekonomilerde, 500 milyon kız çocuğu var, hali hazırda 37 bini çocuk yaşta evlenmeye zorlanacak, ucuz emek işçisi olmaya zorlanacak. Kadınların ve kızların bu koşullardan kurtulabilmesi için temel olan şey ilk ve orta öğretim” dedi.

Zorla evlilikte, cinsel ilişkinin cinsel ilişki olmaktan çıkıp tecavüz olduğuna dikkat çeken Judd, “Kızların hiç bir hakkı yok böyle durumlarda, eşya gibiler. Onun için doğum kontrolünü de bu bağlamda artırmak sosyal bir sorumluluk”şeklinde konuştu.

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu  Direktörü Babatunde Osotimehin, Ashley Judd gibi ünlü bir simanın barış elçisi olmasının kendileri için mutluluk verici bir durum olduğunu belirtti.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.