Cumhuriyetçilerde bir başkan aday adayı daha yarıştan çekildi

Cumhuriyetçilerde bir başkan aday adayı daha yarıştan çekildi

Cumhriyetçi Parti’den 2016 başkanlık seçimleri için başkan aday adayı olan South Carolina Senatörü Lindsey Graham, yarıştan çekildiğini duyurdu.

Graham, yaptığı açıklamada, “Kampanyamı (önseçim) bitiriyorum ama ülkeme hizmet etmeye devam edeceğim” dedi.

Seçim çalışmaları için sona geldiğini aktaran Graham, yarıştan çekildiğini destekçilerine gönderdiği email ve Youtube üzerinden yayınladığı videosu ile açıkladı. Partisinin özellikle Ortadoğu politikasında yardımcı olmaya devam edeceğini belirten Graham, “Bir şeyi önceden söylemeliyim, partimizin adayları benim IŞİD’i bitirme planımı sahiplenmiş durumda. Bunun için (önseçim) yeterli olamadık ama mücadelemize devam edeceğiz. Cumhuriyetçi Parti’nin kazanması için mücadele edenlerle birlikte bu yolda devam edeceğiz” dedi.  

Senatör Graham, Demokrat Partiye de IŞİD planı konusunda yardımcı olacağı mesajını verdi. Graham, “Eğer Hillary (Demokrat Parti’nin en güçlü başkan aday adayı) başkanlığı kazanırsan, sana da yardımcı olmaya hazırım. Ama senin kazanmanı istemem. Fakat, eğer kazanacak olursan yardım için hazırım” dedi.  

Graham’ın yarıştan çekilmesi ile birlikte Cumhuriyetçi Parti’de başkan aday adayı sayısı 12’e düştü. Graham, başkan adaylığını geçen Haziran ayında açıklamıştı ancak anketlerde bir türlü istediği başarıyı elde edemediği görüldü. Graham, kamuoyu yoklamalarına göre yüzde 1 ila yüzde 3 bandında görülüyordu.

Graham, Las Vegas’da yapılan Cumhuriyetçi Parti’nin başkan aday adaylarının katıldığı tartışma programında, ABD’nin IŞİD ve terör ile savaşta olduğunu savunmuş ve Başkan Obama hükümetinin buna hazır olmadığını savunmuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.