Elm Sokağında Kabus’un yönetmeni öldü

Elm Sokağında Kabus’un yönetmeni öldü

Elm Sokağında Kabus (A Nightmare on Elm Street) ile korku sinemasında yeni bir dönem başlatan ve sinema tarihine Freddy Kruger karakterini kazandıran ünlü yönetmen Wes Craven 76 yaşında hayatını kaybetti.

Craven bir süredir beyin kanseri ile mücadele ediyordu. Craven’in ailesinin açıklamasına göre ünlü yönetmen Los Angeles’teki evinde hayatını kaybetti.

1972 yılında Soldaki Son Ev (The Last House on the Left) isimli korku filmiyle yönetmenlik kariyerine başlamış ve daha ilk filmiyle adından söz ettirmeye başlamıştı. Ardından çocukluğundaki korkularından esinlenerek yazdığı Elm Sokağında Kabus ve filmin kötü adamı Freddy Kruger uluslararası alanda tanınmasını sağlanmıştı.

Özellikle Freddy Kruger karakteri sinema tarihinin en bilinen kötülerinden biri oldu ve film bir seriye dönüştü.

Craven Elm Sokağında Kabus’un ardından çektiği filmlerde büyük başarı elde edemese de bol kanlı ve gençlerin öldürüldüğü “slasher” tarzında adından söz ettirmeye devam etti.

1995 yılında başrolünde Eddie Murphy’nin oynadığı Brooklyn Vampiri ((Vampire in Brooklyn) isimli komedi korku tarzı film beklenen başarıyı yakalayamayınca çoğu kişi Wes Craven’in artık film çekemeyeceğini düşündü. Ancak ertesi sene yazıp yönettiği Çığlık (Scream) filmi ile korku sinemasının kralı olduğunu bir kere daha gösterdi.

Serinin sonraki filmlerini de çeken Craven ayrıca yönetmenliğini yapmasa da senaryosunu yazdığı kimi yapımlarla da biliniyordu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.