Avustralya’dan Tyler’a veto

Avustralya’dan Tyler’a veto

Avustralya turnesine hazırlanan ABD’li rapçi Tyler The Creator geri adım attı. Şarkı sözlerinin vahşet ve tecavüz içermesini eleştiren Avustralyalı feminist grup Collective Shout/ Kollektif Haykırış, sanatçının vize başvurusunun kabul edilmemesi yönünde kampanya başlatmıştı.

Tyler The Creator, kampanya karşısında geri adım attı ve Eylül’de gerçekleştireceği Avustralya turnesini iptal ettiğini açıkladı.

Cherry Bomb adlı dünya turnesi kapsamında Avustralya’nın Brisbane, Melbourne ve Sydney kentlerinde konser vermeye hazırlanan Tyler yaptığı açıklamada, kampanyalarda dolayı turnesinin bu ayağını ertelediğini duyurdu ve hayranlarına “Yakında görüşürüz” dedi.

Konserin ertelenmesinden dolayı üzüntü duyduğunu dile getiren sanatçı, konser biletlerini satın alan hayranlarından da özür diledi ve biletlerini geri iade edebileceklerini söyledi.

Tyler’a geri adım attıran feminist grup Collective Shout kısa bir süre önce Göçmenlik Bakanlığı’na başvuruda bulunmuş ve sanatçının kariyeri boyunca gerçekleştirdiği turnelerde seslendirdiği şarkılarda kadınlara yönelik şiddet ve tecavüz muhteva eden sözler olduğunu ifade etmişti.

Grubun sözcüsü aktivist Talitha Stone, Tyler’ın daha önce de 2014’te Auckland’de düzenlenen Rapture adlı festivalden bu yüzden çıkarıldığına vurgu yapmıştı.

Tyler’ın, konserini iptal ettiğini duyurmasının ardından feminist grup da Twitter hesabından bir duyuru yaptı: “Kazandık. Tyler konserini iptal etti.”

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.