Amerikalı eleştirmenler ‘Spotlight’ dedi

Amerikalı eleştirmenler ‘Spotlight’ dedi

Amerikan Ulusal Eleştirmenler Birliği (Natioanal Society of Film Critics-NSFC), 2015 yılının en iyilerini seçti.

Gerçek bir olaydan esinlenerek Katolik Kilisesi’ndeki taciz iddialarının ortaya çıkarılmasını konu alan Tom McCarthy’nin yönettiği, başrolünde Mark Ruffalo, Michael Keaton, Rachel McAdams’ın yer aldığı ‘Spotlight’, yılın en iyi filmi ve senaryo ödüllerinin sahibi oldu.

‘Carol’ filmiyle Todd Haynes en iyi yönetmen, ‘45 Yıl’ filmindeki rolüyle Charlotte Rampling en iyi kadın oyuncu seçildi.

Geçen yıl Jean-Luc Godard’ın ‘Dile Veda’ (Adieu au Langage) filmine en iyi film ödülü vererek herkesi şaşırtan birlik, bu yıl da sürpriz yaptı. ‘Creed’ filmindeki rolüyle Michael B.Jordan’ı en iyi erkek oyuncu seçen Amerikalı eleştirmenler, yabancı dilde en iyi film ödülünü ise Abderrahmane Sssako’nun ‘Timbuktu’ filmine verdi.

Amerikalı eleştirmenler, Oscar yarışının öne çıkan yapımlarından Alejandro González Iñárritu imzalı ‘Diriliş’ (The Revenant) filmini listeye almazken, bu yıl erkek oyuncu dalının güçlü adaylarından Leonardo DiCaprio’yu da görmezden geldi.

‘Casuslar Köprüsü’nden Mark Rylance yardımcı erkek oyuncu, ‘Sils Maria: Ve Perde’ filminden Kristen Stewart yardımcı kadın oyuncu ödülünün sahibi oldu.

En iyi belgesel ödülü ise Asıf Kapadia’nın ‘Amy’ adlı filmine verildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.