11. Boston Türk Film ve Müzik Festivali sona erdi

11. Boston Türk Film ve Müzik Festivali sona erdi

11. Boston Türk Film ve Müzik Festivali, bas bariton Bülent Güneralp ve soprano Rita Hurtado’nun birlikte sundukları ve aralarında Ferit Hilmi Atrek’in eserlerinin de yer aldığı konserle sona erdi.
    
Konser dinleyicilerin büyük takdirini toplarken, programda ayrıca Koreli piyano virtüözü Eunyoung Kim, besteci Koray Sazlı’nın Prelüd No. 2 isimli eserini seslendirdi.
    
Bas bariton Bülent Güneralp, 1903’de Üsküp’te doğan ve 2006’da vefat eden çağdaş Türk besteci Ferit Hilmi Atrek’in eserlerinin bu konserle muhtemelen Kuzey Amerika’da ilk kez seslendirilmiş olduğunu ve bundan da büyük kıvanç duyduklarını belirtti.
    
Festivalin direktörü Erkut Gömülü, Türk bestecilerinin eserlerini ve Türk müzisyenlerinin ve sanatçılarının çalışmalarını Amerikalı müzikseverlerle paylaşmaktan büyük mutluluk duyduklarını kaydetti. Gömülü, 12. Boston Türk Film ve Müzik Festivali’nin tarihlerinin 21 Mart–27 Nisan 2013 olarak belirlendiğini bildirdi.
    
Festival yetkilileri, Boston Güzel Sanatlar Müzesi ve Goethe Enstitüsü gibi önemli mekanlarda yaklaşık altı hafta devam eden festival süresince tanıtımlar ve etkinlikler aracılığıyla bu yıl da tahminen 150 bin kişiye ulaştıklarını belirttiler.
    
Festival yöneticileri, bu yılın programında yer alan tüm yönetmenlere, yapımcılara, sanatçılara, müzisyenlere ve festivalin ana sponsorları olarak başta Türk Kültür Vakfı’na (Turkish Cultural Foundation), New York Kültür ve Tanıtım Ataşeliği’ne ve Türk Hava Yolları’na vermiş oldukları destek için teşekkür ettiler.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.