Altın Leopar Kore’ye gitti

Altın Leopar Kore’ye gitti

Avrupa’nın köklü sinema etkinliklerinden Locarno Film Festivali’nde zafer Koreli yönetmen Hong Sang- soo’nun oldu.

İsviçre’nin Locarno kentinde 1946’dan beri düzenlenen ülkenin en saygın uluslararası sinema etkinliği Locarno Film Festivali’nin büyük ödülü Altın Leopar’ı kazanan yapım belli oldu.

Güney Koreli yönetmen Hong Sang- soo imzalı, festival boyunca eleştirmenlerden tam not almayı başaran Right Now, Wrong Then adlı romantik komedi türündeki filmi, Altın Leopar’a layık görüldü.

Filmin aynı zamanda başrol oyuncularından Jung Jae- Young, En İyi Aktör Ödülü’nün de sahibi oldu. Bu yıl festivale katılan filmlerde rol alan aktrisler güçlü oyunculuklarıyla dikkatleri çekmişti.

Nitekim En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, dört aktris arasında paylaştırıldı. 30’lu yaşlarındaki dört yakın arkadaşın hayatlarını sorguladıkları aynı zamanda En İyi Senaryo Ödülü’ne de değer görülen  Happy Hour filmindeki performanslarıyla Sachie Tanaka, Hazuki Kikuchi, Maiko Miahara ve Rira Kawamura, ödülü paylaşan aktrisler oldu.

Yılın En İyi Yönetmeni ise, son filminin üzerinden 15 yıl geçtikten sonra yeniden yönetmen koltuğuna oturan sanat filmlerinin dünyaca ünlü Polonyalı yönetmeni Andrzej Zulawski’nin oldu.

İsrailli yönetmen Avishai Sivan’ın aynı zamanda senaryosuna da imzasını attığı, inançlı bir alim olan Haim Aaron’un ölümle burun buruna geldikten sonra yaşamının amacını sorgulamaya başlamasını anlatan Tikkun filmiyle yönetmen Sivan, Jüri Özel Ödülü’nü kucaklayan isim olmayı başardı.

Tikkun, bu yıl 32’ncisi düzenlenen İsrail Film Festivali’nde de En İyi Film seçilmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.