Reza’nın dosyasından Emine Erdoğan çıktı

Story Highlights

  • Reza Zarrab'ın avukatları federal mahkemeye kefaletle tahliye talebinde bulundu
  • Dava dosyasında Zarrab'ın hayırseverleğini göstermek için yaptığı bağışlar tek tek listelendi
  • Zarrab'ın en çok bağışı Emine Erdoğan'ın kurduğu derneğe yaptığı ortaya çıktı

Related Articles

Reza’nın dosyasından Emine Erdoğan çıktı

ABD’de tutuklu bulunan Reza Zarrab’ın New York Güney Bölge Mahkemesi’ne yaptığı kefalet başvurusu, Emine Erdoğan’ın kurduğu dernekle ilişkisini ortaya çıkardı.

Dava dilekçesinin ‘Hayırseverlik’ başlıklı bölümünde, İran asıllı işadamının Emine Erdoğan tarafından kurulan Togemder isimli derneğe yaptığı yüklü miktardaki bağışlar anlatıldı. TogemderYapılan tüm bağışların listelendiği başvuru dosyasında Reza Zarrab tarafından bu derneğe yapılan yardımların dekontları mahkeme heyetine sunuldu.

BAĞIŞLAR 17 ARALIK SONRASI DA DEVAM ETMİŞ

Dava dosyasına göre Reza Zarrab’ın Togem’e yaptığı bağışlar 17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Soruşturması sonrası da devam etmiş. Zarrab’ın avukatları tarafından mahkemeye sunulan listeye göre 10 Ekim 2013’te başlayan yardımlar bugüne kadar aralıksız devam etmiş. Zarrab, Togem’e sadece 2016 yılında 2,3 milyon dolar bağış yapmış.

“DERNEĞİN KURUCUSU EMİNE ERDOĞAN”

2005 yılında kurulan Togemder’in resmi sitesinde Emine Erdoğan ismi ‘Derneğin kurucusu’ olarak geçiyor. Sitede yayınlanan ‘Üsküdar’dan yola çıktık tüm Türkiye’ye ulaştık’ başlıklı haberde, “TOGEMDER’in kurucusu Emine Erdoğan, “O mütevazı hedefleri aştık. Üsküdar için yola çıkmıştık. Bugün tüm Türkiye’ye ulaştık” dedi.” ifadelerine yer veriliyor.

Dernek tarafından düzenlenen pek çok etkinliğe bizzat katılan Emine Erdoğan’ın adı, aynı şekilde AKP’li belediyelerin resmi internet sitelerinde de ‘Togemder’in kurucusu ve hamisi’ olarak anılıyor.

DERNEĞİN BAŞKANI ERDOĞAN’IN YENGESİ

TogemderdoganBaşkanlığını Emine Erdoğan’ın yengesi Saadet Gülbaran’ın yaptığı derneğin yönetim kurulu üyeleri arasında ise tanıdık bir isim daha var. 2013 yılında patlak veren yolsuzluk skandalı sonrası görevinden ayrılmak zorunda kalan eski bakan Egemen Bağış’ın eşi Beyhan Bağış da Zarrab’ın ABD makamlarına sunduğu yardım listesinde başı çeken Togemder’in yönetim kurulu üyesi.

TOGEM’İN HAYIRSEVERLER LİSTESİNDE ZARRAB’IN ADI YOK

Reza Zarrab, kefalet dilekçesinde dekontlarıyla birlikte belgelediği yüklü bağışlara rağmen, Togem’in internet sitesindeki ‘Hayırseverlerimiz’ listesinde yer almıyor. Sümeyye Erdoğan’dan Ethem Sancak’a, Ali Ağaoğlu’ndan Esra Albayrak’a pek çok tanıdık ismin bulunduğu listede Zarrab’ın adı yok.

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.