Orlando saldırganındaki değişim 11 Eylül ile başlamış

Orlando saldırganındaki değişim 11 Eylül ile başlamış

Orlando’da eşcinsel bir gece kulübüne saldırıp 49 kişiyi öldüren 53 kişiyi de yaralayan Omar Mateen hakkın geçmişine ait ilginç bilgiler gün yüzüne çıkıyor.

İçine kapanık, az arkadaşı olan, çabuk sinirlenen Mateen’in eski okul arkadaşları 11 Eylül’de uçakların ikiz kulelere çarptığı zaman Mateen’in bundan büyük mutluluk duyduğunu, konu hakkında şakalar yaptığını ve bu yüzden okuldan ayrıldığını anlattı.

Robert Zirkle 11 Eylül’de Mateen ile aynı okul otobüsünde olduğunu ve eve gidene kadar uçak sesi çıkarıp, sanki binaya çarpıyormuş gibi davrandığını belirtti.

Başka bir sınıf arkadaşı ise Mateen’in ikinci uçağın çarpması sırasında gülümsediğini aktardı.

Sınıf arkadaşlarının neredeyse hepsi Mateen’in 11 Eylül’den sonra değiştiğini ve daha kaba olduğunu anlatıyor. Mateen’in gittiği okulda Afgan kökenli tek çocuk olduğu, bazen ilgiyi üzerine çekmek için başkalarının kafasına vurup güldüğü de çoğu arkadaşının aklında kalmış.

EŞCİNSELLER İÇİN YAPILAN SİTEYE ÜYE

Saldırgan hakkındaki başka bir ilginç durum ise eşcinsellerin buluşmak için kullandığı bir telefon uygulamasına üye olması ve buradan bazı kişiler ile görüşmesi.

Eski bir denizci olan Kevin West saat gece 01:00’de saldırının yaşandığı Pulse isimli kulübün otoparkında Mateen’i görüp tanıdığını çünkü bir yıl önce telefon uygulamasıyla tanıştıklarını ve bir kaç sefer görüştüklerini belirtti.

Bazı görgü şahitleri de Mateen’in daha önceleri gece kulübüne geldiğini ve içki içtiğini, çok kolay hatırlanacak bir yüze sahip olduğunu söyledi.

Cord Cedeno da Mateen’i Pulse’da içki içerken görüp tanıdığını zira telefon uygulamasındaki profilinin herkese açık olduğunu ifade etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.