‘Irak polisi kaçarken nezaretteki 60 Türkmen’i öldürdü’ iddiası

‘Irak polisi kaçarken nezaretteki 60 Türkmen’i öldürdü’ iddiası

Irak Türkmen Cephesi Telafer 1’inci Büro Sorumlusu Hazım Devlet, Irak polisinin Telafar’den kaçışı sırasında nezarette bulunan 60 Türkmen’i infaz ettiğini iddia etti.

DHA’nın haberine göre Hazım Devlet, IŞİD militanları ile Merkezi Irak Hükumeti polislerinin dün akşam yoğun çatışmaya girdiğini söyledi. Devlet, IŞİD’in bugün saat 02.00 itibari ile Telafer’de kontrolü ele aldığını söyledi. Devlet, Telafer Polis Müdürlüğü’nde görevli polislerin kaçarken, nezarette bulunan, çeşitli suç iddiaları ile gözaltına alınmış 60 Türkmen’i de infaz ettiğini iddia etti.

Hazım Devlet, dün akşam çıkan çatışmalarda IŞİD militanlarının Sünniler’in yaşadığı Türkmen mahallelerini boşaltmaları için haber gönderdiğini belirterek, IŞİD’in Telafer’de kontrolü ele almasının ardından çoğu Şii Türkmen’in de bölgeden ayrıldığını söyledi. Kaçan Türkmenler ile Irak polislerinin Sincar bölgesine kaçtıkları belirtildi. Devlet, Irak merkezi hükümetinin IŞİD’in Telafer’i almasından sonra Talafer sağlık merkezini helikopterler ile 3 kez bombaladığını söyledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.