Embrace Relief, Teksas’ta şeref konuğu

Embrace Relief, Teksas’ta şeref konuğu

ABD merkezli yardım vakfı Embrace Relief, Teksas Bastrop’taki yangın mağdurlarına yaptığı yardım sonrası bölgedeki yetkililer tarafından düzenlenen Yardım Gecesi’nde onur konuğu olarak ağırlandı.

Korkunç yangında 2 bin 196 ev hasar görmüştü. Evi kül olan 64 ailenin ise sigortası dahi yoktu. Daha önce Raindrop Türkevi’nde yapılan bağış toplantısında 51 bin dolarlık bağış yapılmıştı.

Bu anlamlı jesti karşılıksız bırakmayan Bastrop Yangın Hasarlarını Giderme ve Yardım Derneği Yönetim Kurulu, bağış yapan hayırseverleri, düzenledikleri geceye şeref konuğu olarak davet etti.

Gece’ye katılan Bastrop Bölge Valisi Paul Pape ve eşi Türklerin masasına kadar gelerek tebrik etti. Ayrıca milletvekilleri ve farklı yetkililer de kutlayanlar arasındaydı. Programda Emrace Relief’e 24 kişilik yer ayrıldı.

Bastrop Yangın Hasarlarını Giderme ve Yardım Derneği Başkanı hukukçu Christine Files yaptığı duygulu konuşmada Embrace Relief’e teşekkür ederek, “Daha yangın devam ederken yardım toplamaya başladılar ve tam 51 bin dolar topladılar” dedi. Salondaki yaklaşık 500 kişi Türk misafirlerini coşkuyla alkışladılar.

Gecede country (halk) müziğinin sevilen ismi, meşhur halk sanatçısı Dallas Wayne’de sahne aldı.

Programda Türk misafirlerin en dikkatini çeken görüntü Anadolu halayına benzeyen Teksas folklörü oldu!..

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.