Wisconsin eyaleti Mülteci Ofisi Direktörü Milwaukee Niagara Vakfı’nda konuştu

Wisconsin eyaleti Mülteci Ofisi Direktörü Milwaukee Niagara Vakfı’nda konuştu

Milwaukeede bulunan Niagara Foundation ve Türk-Amerikan Kültür Merkezi’nin ortaklaşa düzenlediği konuşmacı serisinin, bu ayki misafiri, Wisconsin eyaleti Multeci Ofisi Direktörü ve Başkanı Mette Brogden’du.

Mülteci konusunun gündemdeki önemi itibariyle, programa yoğun bir katılım vardı.

Dinleyiciler arasında milletvekilleri, mülteci yardım organizasyonları, dini gruplar ve toplumun çeşitli katmanlarından misafirler bulunuyordu. Lezzetli ikram ve çay ile başlayan program, Mette Brogden’ın bilgilendirici sunumu ile devam edip, soru cevap kısmıyla sona erdi.

Brogden, dünya çapındaki genel mülteci istatistiklerini paylaştıktan sonra, Amerika’da ve hususi olarak Wisconsin’de bulunan mülteciler hakkında bilgiler verdi.

Özellikle önümüzdeki günlerde alınması beklenen Suriyeli mültecilerle alakalı çalışmalardan bahsetti. Toplumun mültecileri kucaklaması adına ne gibi hazırlıklar yaptığına değindikten sonra, medyada çıkan mültecilerle alakalı yanlış bilgilendirmelerden ve bunun toplumda mültecilere karşı önyargılar oluşturduğunu iletti. Amerika’nın bundan sonra artarak da, mültecilere yeni bir vatan olacağını belirtti.

Soru cevap kısmında, Brogden seyircilerin sorularını cevaplandırdı.

Embrace Relief, Midwest Koordinatörü’nün de bulunduğu konuşma sonrasında Embrace Relief’in mültecilerle alakalı faaliyetleri hakkında bilgiler verildi.

Konuşma sonunda Mette Brogden’a geceyi hatırlatacak küçük bir hediye takdim edildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.