Türk Günü’ne 100’ün üzerinde senatör ve milletvekili katıldı

Türk Günü’ne 100’ün üzerinde senatör ve milletvekili katıldı

Türk Kültür Merkezi (TCC) ve Türki Amerikan Dernekleri Konseyi Birliği (CTAA) tarafından ortaklaşa düzenlenen New Hampshire Eyalet Kongresi’ndeki ikinci ‘Geleneksel Türk Kültür Günü’ programına 100’ün üzerinde senatör ve milletvekili katıldı.


Programın onur konuğu olan Meclis Başkanı Terie Norelli, Türklerin Amerika ve New Hampshire eyaletinde ki etkinliklerinin her geçen gün arttığını ve bunun kendileri adına büyük bir kazanım olduğunu söyledi. Başkan Norelli, ‘‘Bunun neticelerini somut olarak görmenin her iki toplum içinde teşvik edici. Daha bir çok alanda da işbirliği yapabileceğimiz bir gerçek ve biz bu konuda sizlere her türlü desteği sağlayacağız’’ diye sözverdi.


Turkic Cultural Day Speaker of the House Terie Norelli and President Eyup Sener

Konuşmasının sonunda ise New Hampshire Meclis adına Başkanı Norelli, ikinci Türk Kültür Günü’nü tanıyan bildiriyi TCC Başkanı Eyüp Şener’e takdim etti.


Programın ev sahipliği yapan Meclis Çoğunluk lideri Milletvekili Steve Shurtleff, en yakın zamanda Türkiye’ye gitmek istediğini, daha önce Anadolu gezisine katılmış olan vekil arkadaşlarından çok olumlu geri dönüşümler aldığını ifade etti.


Meclisin bir diğer önemli ismi olan Azınlık Lideri Gene Chandler ise ilk defa bu tür bir etkinliğe katıldığını dile getirerek, gördüğü coşku karşısında etkilendiğini söyledi.

Etkinliğe katılan birçok milletvekili ve santör kürsüye gelerek Türkiye ve Türk insanı hakkında övgü dolu sözlerde bulundu. Bu vekillerden birisi de Lenette Peterson oldu. Programın gerçekleşmesinde büyük emek sahibi olan Peterson, bu yıl tekrar Türkiye’ye gidecek olmanın heyecanını yaşadığını söylerken programın ev sahipliğini yapmaktan da büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.


Programda söz alan Senatör Lou D’Allesandro, “Türk toplumunun yaptığı orjinal aktivitelerle çok kısa sürede New Hampshire eyaletinde sesini duyurmayı başardı. Buna kayıtsız kalmak mümkün değil, Türk Kültür Merkezi’nin kendi bölgemde olmasından dolayı büyük mutluluk duyuyorum” dedi.


IMG 7701

Hesser College ile yapılacak ortak projeler kapsamında New Hampshire’da bulunan İstanbul Süleyman Şah Üniversitesi temsilcilerinden Dekan Prof. Serkan Bayraktaroğlu, TCC vesilesiyle başlatılan bu münasebetlerin iki ülke arasındaki ilişkilere eğitim alanında ciddi katkıları olduğuna dikkat çekti. Dekan Bayraktaroğlu, önümüzdeki ay Türkiye’yi ziyaret edecek milletvekillerini de Süleyman Şah üniversitesine davet etti.


Etkinliğin gerçekleşmesinde büyk emeği olanlardan New Hampshire TCC Başkanı Eyüp Şener progarmda her geçen gün Türk-Amerikan ilişkilerinin ilerlediği gibi Türklerin bulundukları eyalet ile de dostluk münasebetlerinin arttığını ifade etti. Başkan Şener, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda New Hampshire Meclisinden 10 milletvekilini ülkemizde misafir edeceklerini belirtti.


Programın en çok ilgi toplayan bölümü ise semazen Adem Başkaya’nın sema performansı olurken kapanış konuşmasını yapan CTAA Başkanı Furkan Koşar, Eyalet meclisinin Türk Kültür Günü’ne göstermiş olduğu destek ve ilgiden dolayı teşekkür etti.  

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.