Washington’da ilk defa düzenlenen sahur programı Amerikalılardan yoğun ilgi gördü

Washington’da ilk defa düzenlenen sahur programı Amerikalılardan yoğun ilgi gördü

ABD’nin Başkenti Washington ilk kez bir sahur programına şahit oldu. Şehirdeki popüler Türk restoranlarından birinin sponsor olduğu sahur programına Amerikalılar yoğun ilgi gösterdi.

Başkent Washington’da 15 yıldan bu yana faaliyet gösteren Rumi Forum her yıl çok sayıda iftar programı düzenliyor. Bu yıl ilk kez sahur programı düzenlemeye karar veren dernek yoğun bir ilgi ile karşılaştı. Washington’daki ünlü restoranlarının yer aldığı Dupont Circle’daki Levantes Türk Restoranı sahur programının sponsorluğunu üstelendi. Rumi Forum restorandaki kapasite sınırı dolayısıyla programı 70 kişi ile sınırladı. Restoran kapasitesinin iki katı talep gelince dernek yönetimi bazı talepleri geri çevirmek zorunda kaldı. Buna rağmen sahurda beklenenin üzerinde misafir ağırlandı.

Rumi Forum Başkanı Emre Çelik, dernek olarak 15. yıllarında çok özel dostları ile beraber Amerika’nın başkentinde ilk kez bir sahur programı düzenlediklerini ifade etti. Programın umduklarından çok daha güzel geçtiğini belirten Çelik, “Birçok insanın teşviki ile böyle bir program düşündük. Gördüğünüz gibi umduğumuzdan çok daha güzel oldu. Bizi çok sevindirdi. Normalde Amerikalılar yeni yeni Ramazanı ve iftarı tanımaya başladı. Rumi Forum ile inşallah sahurları da tanımaya başlayacaklar.” şeklinde konuştu. Çelik sahur programının Washington’da değil ABD’deki ilk sahur programı olduğunu sözlerine ekledi.

Washington Dinlerarası Kongresi eski Direktörü Prof. Dr. Clark Lobenstine hayatında çok defa iftar yemeklerine katılmasına rağmen ilk kez bir sahur programına katıldığını söyledi. Orucun dini geleneklerin bir parçası olduğunu ifade eden Lobenstine, “Ramazanın son haftasında Müslüman dostlarımızla birlikte bir oruç gününe başlamak bizim için harika bir fırsat.” şeklinde konuştu.

ABD Milli Eğitim Bakanlığı’nda görev yapan Kıdemli Danışman Dr. Ken Bedell ise sahurun Müslüman dostlarının Ramazan ayı boyunca yaşadıkları deneyimleri tecrübe etmek adına güzel bir fırsat olduğunu söyledi. Ramazan aylarında arkadaşlarından davet aldığı zamanlarda birkaç defa iftara katılma fırsatı yakaladığını dile getiren Bedell, ilk defa bir sahur programına katıldığını ifade etti.

Sahur programı için Levantes Restoran normal çalışma saatleri dışında olmasına rağmen gece 02.00’de misafirlere kapılarını açtı. Türk kahvaltısından lezzetlerin yer aldığı sahur menüsü Amerikalıların büyük beğenisini kazandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.