Utah’ta kanser semineri

Utah’ta kanser semineri

Pacifica Institute Salt Lake City Şubesi, 24  Ekim’de “Kanserle İlgili Bilinmesi Gerekenler” semineri düzenledi.

Huntsman Cancer Institute ve Pacifica Institute’ün ortak çalışmasıyla düzenlenen seminer, Utah Valley Üniversitesi öğretim görevlisi ve Hunstman Cancer Institute halk eğitimi uzmanı  Jane Ostlar tarafından gerçekleştirildi.

“Kanserle İlgili Bilinmesi Gerekenler” başlıklı seminerde şu konulara değinildi; Kanser Nedir? Kanser riskini azaltıcı faktörler nelerdir? Kanserle erken teşhisin önemi. Kanser tarama ve tedavilerinde en son varılan noktalar. Utah’ta en yüksek oranda görülen kanser tipi olan cilt kanseri ve korunma yolları. Güneş yanıklarının kansere etkisi. Güneş kremi kullanmanın öneminin yani sıra, sağlıklı beslenmenin kansere etkisine de değinildi.

Seminerin sonunda sorulan soruları cevaplayan Ostler, daha sonra kendisi de sorular sorarak doğru cevaplayanları ödüllendirdi.

Katılımcılardan psikolog Izabela Volero, “Pacifica’da bu kadar önemli bir konuya eğilmiş olmamızdan dolayı çok memnun oldum ve semineri çok eğitici buldum” derken, programın konuşmacısı Jane Ostler, “Pacifica’ya ilk kez geliyorum. Cömertliğiniz, misafirperverliğiniz ve burada yapmış olduğunuz işler beni çok etkiledi. Utah Valley Üniversitesi’ndeki öğrencilerime sizden muhakkak bahsedeceğim” dedi.

Seminerin sonunda ikram edilen Türk yemeklerini yiyen katılımcılar, böylesi önemli bir konuyu ele aldıklarından dolayı Pacifica ve Huntsman yetkililerine teşekkür ettiler.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.