Teksaslı rahibe Ramazan’ı oruçlu geçirecek

Teksaslı rahibe Ramazan’ı oruçlu geçirecek

Teksas’ın başkenti Austin’de yaşayan Rahibe Beth Gleason, Ramazan ayının başından beri oruç tuttuğunu belirterek “30 günü tamamlamayı hedefliyorum” dedi.
Teksas’ta Raindrop Türkevi ve Diyalog Enstitüsü tarafından düzenlenen iftar programları, farklı semavî dinlerin müntesiplerini bir araya getirmeye devam ediyor.

MÜSLÜMANLARI DAHA İYİ ANLAMAK İÇİN

Austin’de düzenlenen iftar yemeğine katılan Congregational Church temsilcisi Beth Gleason, Müslüman dostlarıyla dayanışmasını göstermek ve Müslümanları  daha iyi anlamak için oruç tuttuğunu açıkladı.

“TEKSAS SICAĞINDA ORUÇ BİRAZ ZOR”

Ramazan ayının tamamını oruçlu geçirmeyi hedeflediğini söyleyen Gleason, “Bu benim ilk kez yaşadığım bir tecrübe. Birçok Müslüman arkadaşım var ve harika insanlar. Onların oruçlu hallerini daha iyi hissedebilmek için oruç tutuyorum” dedi.

Teksas sıcağında oruç tutmanın kendisini biraz zorlandığını belirten Gleason, “Arkadaşlarım sürekli neden öyle yemeği yemediğimi soruyorlar. 5-6 gün içinde oruca tamamen alışacağımı düşünüyorum” diye konuştu.

Gleason, çevresindeki arkadaşlarına da oruç tutmalarını tavsiye etmiş, fakat ona katılan bir arkadaşı olmamış. “Biraz geç bir davet oldu. Ruhen ve fiziken oruca hazırlanmak için zamana ihtiyaçları vardı” diyor.

“BAŞKANLIK YARIŞINDAKİ NEFRET DİLİ İSLAMOFOBİ’Yİ KÖRÜKLÜYOR”

ABD’de ciddi bir İslamofobi sorununun oluşmaya başladığına dikkat çeken Gleason, başkanlık yarışında kullanılan nefret dilinin bu problemi daha görünür kıldığını söyledi. “İnsanlar duyduklarından olumsuz etkilenerek İslamiyetten korkuyor” diyen Gleason, “Burası din özgürlüğünün olduğu bir ülke. Bizim ne kadar dinimizi yaşamaya hakkımız varsa, Müslümanların da o kadar var” diye konuştu.

“BEN ORUÇ TUTABİLİYORSAM HERKES TUTABİLİR”

İrlanda kökenli bir Amerikalı olduğunu hatırlatan Congregational Church temsilcisi, “Eğer İrlandalı bir kadın oruç tutabiliyorsa, bunu herkes yapabilir” dedi. 

“MÜSLÜMANLARIN YARDIMSEVERLİĞİNE HAYRANLIK DUYUYORUM” 

Austin’in önde gelen isimlerinden Pastör Tom Van de Stadt ise sözlerine Raindrop Türkevi’ne teşekkür ederek başladı. Kilise cemaatiyle birlikte Ramazan ayının ilk haftasında farklı Müslüman topluluklar tarafından düzenlenen 3 ayrı iftar yemeğine katıldığını belirten Van de Stadt, “Bu vesileyle İslam dini ve Müslümanların adetleri hakkında daha fazla bilgiye sahip olma şansı buluyor ve birbirimizi daha yakın hissediyoruz” dedi.

Müslümanların oruç ibadetine, öz disiplinine ve yardımseverliğine hayranlık duyduğunu kaydeden Stadt, “Bu bana ilham veriyor ve yüreğime dokunuyor. Sizin cömertliğinize karşılık belki bizler de bir gün oruç tutmalı ve iftarımıza sizleri davet etmeliyiz” diyerek sözlerini bitirdi.
 
10 YILDAN BERİ DÜZENLENİYOR

Raindrop Türkevi, eyaletin başkenti Austin’de bu yıl da birçok farklı kurumla birlikte iftar programları organize ediyor. Konuklar İbrahimî dinlerin mensupları olarak, ezanla birlikte hep beraber yemeğe başlıyor. Teksas’ta 10 yılı aşkın bir süreden beri devam eden iftarlara ilgi artarak devam ediyor.

İftardan 1 saat önce toplanan davetlilere yemek öncesinde Ramazan ve İslamiyet’le ilgili görüntülü sunumlar yapılıyor.

RAMAZAN AYI VE ORUCUN HİKMETLERİ ANLATILIYOR

İlahiyatçı Okan Doğan, Diyalog Enstitüsü Austin Direktörü Dr. Güner Arslan ve yönetim kurulu üyesi Dr. Yetkin Yıldırım, sunumlarında “Orucun hikmet ve faydaları, Ramazan ayının oluşturduğu toplumsal barış ve huzur atmosferi, muhtaçlara yardımın teşvik edilmesi, İslamiyet’in gayrimüslimlere yaklaşımı ve komşuluk hukuku” gibi konuları anlatıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.