Prof. Kanimetov:  Fethullah Gülen dünyaya eğitim vasıtasıyla hizmeti etmeyi hedefledi

Prof. Kanimetov: Fethullah Gülen dünyaya eğitim vasıtasıyla hizmeti etmeyi hedefledi

Damlalar programına katılan Kırgız Prof. Dr. Cangoroz Kanimetov, Fethullah Gülen’in Kırgız toplumu tarafından çok iyi tanındığını söyledi.

Gülen’in bir çok eserini okuduğunu ve düşüncesi ile yakından tanıştığını belirten Kanimetov, “Fethullah Gülen dünyada insanlara eğitim vasıtasıyla hizmeti etmeyi hedeflemiştir. Bundan 30-40 sene önce bu düşüncelerini gerçekleştirmeyi, eğitimde yeni usülde okullar açmayı hedeflemiş, eğitime kendini adamıştır. Fethullah Gülen çok zor günler yaşamıştır. Sıkıntılar bugün de devam etmektedir. Kıskançlıklara, hasete v.b. kötü hakaretlere maruz kalmaktadır. Fakat Fethullah Gülen’in temel düşüncesi, insanlık aleminin eğitimle yükseltilmesidir. Eğitimde Fethullah Gülen vasıtasıyla güzel gelişmeler sağlanmaktadır. Bugünlerde de Fethullah Gülen’in etrafında toplanan iyi niyetli insanlar, insanlığın gelişmesi adına, fertlerin dinine, cinsiyetine, rengine, fakirliğine, zenginliğine bakmadan eğitime büyük önem vermekteler. Dünyanın 160’tan fazla ülkesinde okul, üniversite açıp, eğitim veriyorlar” dedi.

Fethullah Gülen’in eğitim düşüncelerinin ulaştığı başarının maddi bir zenginlik ile yapılamayacağını belirten Kanimetov, “Bir düşünelim, dünyaca ünlü zenginler bile servetini ortaya koyarak böylesine başdöndürücü bir iş yapamaz. Bu işin arkadasında olmak ayrı bir duygudur” diyerek sözlerini sürdürdü.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.