Peace Islands’dan ‘Dinlerarası Konferans’

Peace Islands’dan ‘Dinlerarası Konferans’

16 Şubat 2016 tarihinde Sacred Heart Üniversitesi’nde ‘Birleştiren ve Ayıran İlahi Mesajlar’ konulu Dinlerarası Konferans’ın üçüncüsü düzenlendi.

Konferansın organizasyonunda Peace Islands Institute Connecticut, Congregation Mishkan Israel, Respect Graduate School ve Fountain Magazine yer aldı.

Moderatör Yale Üniversitesi’nden Dr. Ayşe Kübra Coşkun, konuşmacılar Congregation Mishkan Israel in Hamden kurumundan Rabbi Herbert Brockman, Sacred Heart Üniversitesi’nden Father Anthony Ciorra ve Respect Graduate School Dekanı Dr. Halim Çalış idi.

Dr. Ciorra, Papa Francis’in İbrahimi Dinler arası diyaloğa acil ihtiyacı vurgulayan açık mektubunu belirten kısa bir açılış yaptı. Alman bir din adamının dünya barışının nasıl dinlerarası diyaloğa bağlı olduğunu vurgulayan sözlerini paylaştı. Dr. Coşkun konuşmacıları sahneye davet ettikten sonra, her biri kendi dinini, tarihsel sırayla, on beş dakika boyunca açıkladı.

Programın sonunda panelistler dinleyicilerden gelen sorulara cevap verdi.

Farklı dinlerden olan toplumları içtenlikle uygulanan İlahi mesajların birliğe ve barışa götürdüğüne dair gerçek hayattan örnekler verildi.

Barış dolu bir gelecek için dinler arası diyaloğun öneminden bahsedildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.