Beyaz Saray mültecileri istemeyen valiler ile görüştü

Beyaz Saray mültecileri istemeyen valiler ile görüştü

Beyaz Saray yönetimi Suriyeli mültecilerin eyaletlerine gelmesini istemeyen ve yönetimin bu yöndeki politikaları hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak isteyen valiler ile görüştü.

Görüşmeye Beyaz Saray yönetiminden Başkan Obama’nın Özel Kalemi Denis McDonough’un öncülüğünde bir heyet katıldı. McDonough, 34 valinin katıldığı videokonferans şeklindeki görüşmede mevcut mülteci politikaları ve alınacak güvenlik tedbirlerini anlattı.

Beyaz Saray yetkilileri, Başkan Obama’nın “Amerikan halkının güvenliği birincil önceliğimizdir” şeklindeki sözlerini hatırlattı. Bu yaklaşımlarında herhangi bir değişikliğin söz konusu olamayacağını belirtti.

Beyaz Saray’dan görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada videokonferansın soru cevap kısmıyla birlikte yaklaşık 90 dakika sürdüğü ve 13 valinin soru sorduğu belirtildi. Videokonferansa katılan valilerin birçoğunun görüşmeden memnun ayrıldığı kaydedildi.

ABD’de Paris saldırılarının ardından yaklaşık 20 eyalet valisi Suriyeli mültecilerin eyaletlerine yerleşmesine izin vermeyeceklerini açıklamıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.