Ottawa Emniyet Teşkilatı ve Kültürlerarası Diyalog Vakfı’ndan ortak iftar

Ottawa Emniyet Teşkilatı ve Kültürlerarası Diyalog Vakfı’ndan ortak iftar

Intercultural Dialogue Institute (IDI)-Ottawa’nin ev sahipliğini yaptığı geleneksel Ramazan iftarının bu yılki ortağı ve sponsoru Ottawa Polis Teşkilatı ve United Way yardım kuruluşu oldu.

10 Haziran 2016 tarihinde Ottawa Anadolu Kültür Merkezi’nde teşkilat üyeleri ile Kanadalı Müslüman – gayr-i müslim toplum üyelerini bir araya getiren iftar organizasyonunu ise geçen yılki organizasyondan etkilenen Ottawa Polis Teşkilatı bizzat kendisi üstlendi.

Ottawa Emniyet Muduru Charles Bordeleauİkincisi düzenlenen ve yaklaşık 200 kişinin katıldığı iftar yemeğine global mülteci krizinde yerel toplumun rolü konulu panel ile başlandı.

Panelde konuşma yapan Anglican Diocese of Ottawa’da mülteciler çalışma grubu başkanı Donald Smith mülteciler onlara yardımcı olmak isteyen insanların hayatlarını zenginleştirdiğini ifade etti.

Refugee 613 direktörü bir diğer konuşmacı Louisa Taylor ise konuşmasında mültecilerin Ottawa’ya yerleştikten sonra karşılaştıkları sorunları ve çözümleri ele aldı.

Emniyet mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği iftar yemeğinde Ottawa Emniyet Müdürü de hazır bulundu.

Programda birde konuşma yapan Emniyet Müdürü Charles Bordeleau, Intercultural Dialogue Institute – Ottawa vakfı yetkilileri ile hoşgörü ve diyalog merkezli böyle bir iftar organize etmekten dolayı memnuniyetlerini dile getirip, gelecek yıllarda da teşkilat ve toplum yararına kendileriyle işbirliği içinde olmak istediklerini dile getirdi.

Seri halinde gelecek yıllarda da organize edilmesi planlanan iftar yemeği, panelin ardından Ezan ile başladı. Farklı dinlerden ve kültürlerden misafirlerin yemekte biraraya gelerek kaynaşması, fikir alışverişlerinde bulunması en önemlisi de polis ile toplumun kaynaşması gecenin en önemli anlarındandı.

Programın kapanışını Ontario eyalet milletvekili Jack MacLaren yaparken, program davetlilere tatlı ve çay ikramından sonra sonlandı.Panelistler Donald Smith (sol) ve Louisa Taylor (sag)

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.