Doğu Ergil, Boston’da Gülen Hareketi’ni anlattı

Doğu Ergil, Boston’da Gülen Hareketi’ni anlattı

Prof. Dr. Doğu Ergil, Barış Adaları Enstitüsü Massachusetts şubesi ve Boston College tarafından ortaklaşa düzenlenen bir programda ‘100 soruda Fethullah Gülen ve Gülen Hareketi’ adlı kitabını anlattı.

Boston College İslami Medeniyetler ve Toplumlar Programı’nın ev sahipliği yaptığı programa dinleyici olarak Harvard, MIT, Boston Üniversitesi, Northeastern Üniversitesi ve Soffolk Üniversitesi akademisyenlerinden oluşan 50 kişi katıldı.

Prof. Dr. Ergil, kitabını tanıtan konuşmasında dinyecileri Fethullah Gülen, Gülen Hareketi ve böyle bir kitabı neden yazmaya karar verdiği hakkında bilgilendirdi.

Ergil’in Gülen Hareketi’nin bazı kesimlerce iddia edildiğinin aksine ‘Türkiye’de ve dünyada laikliğin bir kalkanı olduğu’ şeklindeki yorumu ilgiyle karşılandı. Profesör Ergil, hareketin gizli bir ajandası olduğu iddilarına katılmadığına da vurgu yaptı.

Konuşma sonrası dinleyicilerden gelen soruları da cevaplayan Profesör Ergil, program bitiminde okurları için kitaplarını imzaladı ve katılımcılarla bir süre daha söyleşiye devam etti. 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.