Marquette Üniversitesi’nde Hizmet Hareketi paneli

Marquette Üniversitesi’nde Hizmet Hareketi paneli

Milwaukee de bulunan Marquette Üniversitesi’nde Hizmet Hareketi ve kadınların Hizmet Hareketi’ndeki rolleri konulu bir panel düzenlendi.

Tarih departmanının ana organizatör olduğu programa, Milwaukee Niagara Vakfı da sponsor olarak katıldı. Marquette Üniversitesi öğrencilerinden, profesörlerinden ve Milwaukee toplumundan büyük bir ilginin olduğu panel iki bölüm şeklinde ele alındı.

Panelin ilk bölümünde,  Hizmet Hareketi’ni çalışan akademisyenler ve Hizmet Hareketi’nin içinde bulunan kadınlar kendi perspektifleriyle kadının Hizmet Hareketi’ndeki yönlerini anlattılar. Amerika’dan ve dünyanın farklı yerlerinden Hizmet Hareketi’ndeki kadınların toplum yapısına katkılarını ve fedakarlıkları örneklerle anlatıldı.

Panelin ikinci kısmında, yuvarlak masa etrafında katılımcılarla moderatörler arasında grup müzakereleri yapıldı. Bu müzakerelerde komite tarafından hazırlanmış soruları her bir grup  kendi masasında cevaplayıp, fikir alış verisinde bulunuldu.

Panelin çok verimli geçtiği belirten katılımcılar, kadınların Hizmet Hareketi’ndeki aktif konumlarını çok etkileyici bulduklarını ve bunun insanlara daha çok anlatılıp, özellikle Müslüman kadına bakıştaki önyargıların kırılması gerektiğini belirttiler.

Gece  bütün katılımcılarla beraber yenen aksam yemeğiyle sona erdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.