Albany Milletler Festivali’ne Türkiye damgası

Albany Milletler Festivali’ne Türkiye damgası

Türk Kültür Merkezi (TCCA) hafta sonu okulu öğrencisi Ayşe Güvenilir, Albany’de Milletler Festivali’nde düzenlenen kültür yarışmasında birinci oldu.

 

New York eyaletinin başkenti Albany’de her yıl ekim ayında düzenlenen ‘Festival of Nations’ (Milletler Festivali) her yıl birbirinden renkli görüntülere sahne oluyor. Bu yıl 41. si düzenlenen festivale 23 ülke yemek ve hediyelik eşya standlarıyla katıldı. Albany ve civar şehirlerden insaların yoğun ilgi gösterdiği festivalde ülke temsilcilerinin geleneksel kıyafet ve bayraklarıyla gerçekleştirdiği geçit töreninin ardından her milletten dans grupları sahne alarak hünerlerini sergiledi.

27 Ekim pazar günü yapılan festivale damgasını vuran etkinlik ise programın sonunda yapılan kültür yarışması. Bu yarışmaya 14-18 yaş arası öğrenciler katılabiliyor. Kazanan okul başarı durumu, genel kültür bilgisi ve jüri heyetinin hazırlamış olduğu sorulara verdiği ikna edici cevaplarla belirleniyor. Yarışmada bu yılın birincisi Türk Kültür Merkezi Albany (TCCA) hafta sonu okulu öğrencilerinden Ayşe Güvenilir oldu. TCCA Müdürü Veysel Uçan “Ayşe hem bizi hem de New Yorklu Türkleri gururlandırdı” dedi.

Türkiye uzun yıllardır bu festivalin bir parçası. Türkiye’yi ise TCCA temsil ediyor. Geçtiğimiz yıllarda hafta sonu okulu kız öğrencilerinden oluşan bir folklor ekibi yöresel danslar sergilemişti. Bu yıl ise erkek öğrencilerden oluşan bir mehteran ekibi Türkiye adına festivalde sahne aldı.  

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.