Long Island’da ‘IŞİD, İslam değildir’ paneli

Long Island’da ‘IŞİD, İslam değildir’ paneli

Adının manası “Barış” olan İslam dinini kullanarak kendi öfke ve nefretlerini insanlığa kuşan IŞİD terörü Long Island’da Türk Kültür Merkezi Long Island ve Our Lady of Miraculous Medal Church Wyandanch tarafından ortak düzenlenen “IŞİD, İslam değildir”  panelinde anlatıldı.  Hem Türk kominitesinden hem de Amerikalı birçok davetlinin katıldığı panel ilgiyle takip edildi.

New York Pace Üniversitesi’nden öğretim görevlisi Profesör Dr. Hasan Arslan’ın yaptığı sunum davetlilerin yoğun ilgisini çekti. Terör kelimesinin manasını vererek başladığı konuşmasında Hasan Arslan, tarihsel bir bakış açısıyla günümüze kadar şekillenen toplumsal terör olaylarını anlatan uzun bir sunum gerçekleştirdi.

Günümüzde ne yazık ki sadece İslam dini ile özdeşleştirilmeye çalışılan terör aktivitelerinin aslında hemen hemen her inanış şeklinde yer aldığını yani bu kirli olaylar için dini inanışların kullanıldığını dile getiren sayın Arslan, “Çünkü din insanları vicdanlarından yakalayabileceğiniz ve onları topyekün yönlendirebileceğiniz en hassas kavramdır” dedi.

Sözlerine toplumların demogratif yapısının iyi incelenmesi gerektiğini dile getirerek devam eden Profesör Arslan, “Toplum iyi eğitilmemişse her türlü aşırılığa açık hale gelebilir; eğitimsizlik yanında fakirliği ve yoksulluğu da getirdiğinden, bu toplumların gençleri kendilerine yeni ufuklar aramakta ve kolaycı yöntemi seçerek şiddete başvurmaktadırlar. Terör örgütlerinin ve özellikle de IŞİD’in kendi militanlarını bu yöntemle devşirmesi buna açık bir örnektir, ve bu kaos ancak iyi ve verimli eğitimlerle bitirilebilir” dedi.

Long Island’ın yerel televizyon kanalı New 12’inde akşam haberlerine konu olan program, toplumun diğer kesimlerinden de ilgi çekti. Smithtown Eğitim departmanından Michael Lopitz verdiği demeçte, yapılan programın çok faydalı olduğu ve kendi yerellerinde de böyle bir programa ihtiyaç duyduklarını dile getirdi. Bunun için en kısa zamanda Türk Kültür Merkezi Long ısland la irtibata geçmek istediklerini sözlerine ekledi.

Türk Kültür Merkezi New York Başkanı Sadri Altınok da verdiği röportajda; İslam dininin terör ile bağdaştırılamayacağını, bunun o dine mensup her bir fert’e yapılacak bir haksızlık olacağını dile getirdi. “Bizlerin kardeşçe yaşayabildiği ortada iken, nefret ve hain planlarla bunu bozmaya çalışanları şiddetle kınıyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

Ev sahibi OLMMC Kilisesi adına konuşma yapan Richard Koubek, yaşanan talihsiz olaylardan dolayı kiliseleri adına üzüntü duyduklarını ve terörün hiçbir şeklini tasvip etmediklerini dile getirdi. Sözlerini sürdüren sayın Koubek, “İslam değişik coğrafyalarda diğer dinlerle kardeşçe yaşayabilen bir din ve bunu şimdi baltalamak isteyen birileri var. Bizler IŞİD terörünün İslami temsil etmediğini biliyoruz ve yapılan hain saldırıları şiddetle kınıyoruz. Gerçek Müslüman kardeşlerimizle dostluğumuzu kimse bozamayacak, bu yüzden bugün buradayız ve hep birlikte teröre hayır diyoruz” dedi.

Yapılan sunum ve soru cevap kısmı ile bitirilen program, katılımcılarda terörü nasıl anlamaları gerektiği ile alakalı verimli düşünceler bıraktı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.