New York’ta ‘Müslümanlığın Terörizme Bakış Açısı’ paneli

New York’ta ‘Müslümanlığın Terörizme Bakış Açısı’ paneli

Staten Island Türk Kültür Merkezi (TCC) ‘Müslümanlığın Terörizme Bakış Açısı’ konulu panel düzenledi. Programda Barış Adacıkları Enstitüsü Dinlerarası İlişkiler Merkezi Müdürü İbrahim Sayar tarihte gerçekleşmiş terör saldırılarını ele alarak İslamın bakış açısını anlattı.

Programa, Türk, Özbek, Azeri, Alman, Amerikan ve İpanyol kökenli çok sayıda vatandaş katıldı.  gibi birçok ülke uyruklu Amerika da yaşayan vatandaşlar programa katıldı.

Programda İslamiyetin ilk günlerinden günümüze kadar gerçekleşen terör saldırıları ve sebepleri anlatıldı. Terör saldarını düzenleyen grupların kendilerince karşılarındaki kişileri ister Müslüman olsun ister gayrimüslim olsun kafir ilan ettikleri ve bu kişilere karşı savaşın cihat olduğuna inandıkları vurgulandı. Kuran-ı kerimden ayetler ve hadis-i şeriflerlerden örneklerle bu görüşün neden yanlış olduğu ve Hz. Muhammed’in (sav) özellikle Müslüman olmayanlar başta tüm insanların haklarına saygı duyulmasını tavsiye ettiği vurgulandı. Yapılan saldılarla tüm İslam aleminin karalanmaya çalışıldığı fakat çoğunluk itibariyle İslam ülkelerinin bu durumdan rahatsız olduğu dile getirildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.