IDI Regina’da ‘Halk Kahramanları’ ödül töreni

IDI Regina’da ‘Halk Kahramanları’ ödül töreni

IDI Vakfı kurulmuş olduğu şehirlerde farklı dil, din, ırk ve renkteki insanları biraraya getirerek farklılıkları ortadan kaldırıp birbirleriyle diyalog kurabilmelerine imkan sağlamak amacıyla organize ettiği programlarına bir yenisini ekledi.

‘Halk Kahramanları’ ödül töreni de bu amaçla düzenlenen ve insanlara günlük yaşamlarında servis veren önemli kurumlardaki başarılı çalışanları onore etmek amacıyla düzenlendi.

IDI Regina Vakfı bu sene ilk kez organize ettiği ve polis, acil servis ve itfaiye departmanlarından üst düzey katılımlarla gerçekleşen ödül töreni Regina insanlarından büyük takdir topladı.

Saskatçhewan Eyalet Meclis Başkanı Dan D`autremont, Saskatchewan Adalet Bakanlığı’nda birim başkanı Rod McKendrick, Saskatchewan eyalet Kültür Bakanı Mark Docherty, Saskatchewan eyalet milletvekili ve muhalefet parti başkan yardımcısı Trent Wotherspoon ve Regina Belediye Başkanı Michael Fougere’nin katıldığı programda birçok akademisyen ve sivil toplum liderleri de hazır bulundu.

Programın sunuculuğunu yerli bir Kanadalı olan CTV televizyonundan Creeson Agecoutay üstlendi.

Kanada milli marşının okunması ile başlayan program IDI Regina Vakfı Başkanı’nın yaptığı açılış konuşması ile devam etti.

Konuşma bitiminde misafirlere IDI Regina Vakfı’nın tanıtım videosu izlettirildi. Meclis Başkanı’nın, Kültür Bakanı’nın, Adalet Bakanlığı’nda birim başkanının,  muhalefet başkanı yardımcısının ve Regina Belediye Başkanı’nın IDI Regina Vakfı hakkındaki düşüncelerini paylaştıkları ve vakfın evrensel barışa, toleransa, sevgiye, kardeşliğe, paylaşımcılığa yaptığı katkılarının önemine değindikleri konuşmalarıyla devam eden program Türk yemeklerinden oluşan akşam yemeğinin servis edilmesiyle devam etti.

Yemeğin ardından ödül törenine geçildi. İlk olarak kürsüye davet edilen Regina Polis Departmanı’nın Genel Müdürü Troy Hagen birimi hakkında misafirlere kısa bir bilgilendirme yaptı ve sonrasında  biriminde gösterdiği yüksek özveriye binaen halk kahramanı ödülünü almaya hak kazanan çalışanı komiser yardımcısı Brandi Arnold’i takdim etti. Brandi Arnold ödülünü Saskatchewan Meclis Başkanı Dan D’autremont’un elinden aldı.

İkinci olarak Regina Acil Servis Departmanı’nın Genel Müdürü Ken Luciak sahneye davet edildi. Luciak birimi hakkında yaptığı kısa bilgilendirmeden sonra 33 yıldır aralıksız acil serviste çalışan ve başarılarıyla, gönüllü yaptığı işlerle diğer çalışanlara örnek olan Kate Geisinger’ı sahneye davet etti.  Geisinger ödülünü Saskatchewan Kültür Bakanı Mark Docherty’nin elinden aldı.

Son olarak sahneye davet edilen Regina İtfaiyesi Genel Müdürü Ernie Polsom da kendi birimi hakkında bilgilendirme yaptı ve çalışanlarının nasıl bir özveri ile işlerini yaptıklarından bahsetti. Biriminden tek bir halk kahramanı seçmenin zorluğuna vurgu yapan Polsom bu sebeple ödüle tüm ekibini layık gördüklerini belirtti. Sahneye davet edilen itfaiye departmanı çalışanları ödüllerini Regina Belediye Başkanı Michael Fougere’nin elinden aldılar.

Misafirlerin IDI Regina çalışanlarına ve gönüllülerine teşekkürlerini ifade ettikleri IDI Regina ilk halk kahramanları ödül töreni toplu çekilen fotoğraflar ve iyi niyet temennileriyle sona erdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.