GYV, BM’de düzenleyeceği etkinlikleri New York’ta bir resepsiyonla tanıttı

GYV, BM’de düzenleyeceği etkinlikleri New York’ta bir resepsiyonla tanıttı

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (GYV), Birleşmiş Milletler (BM) Kadının Statüsü Komisyonu (CSW) 60. dönem çalışmaları kapsamında düzenleyeceği uluslararası etkinlikler öncesi New York’ta resepsiyon verdi. Vakıf, program kapsamında 5 ayrı etkinlik düzenleyecek.

Manhattan’da bulunan GYV temsilciliğinde verilen resepsiyona, dünyanın farklı ülkelerinden bakanlar ve milletvekilleri ile çok sayıda kadın ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı. Kısa bir açılış konuşması yapan GYV Birleşmiş Milletler Temsilcisi Mehmet Kılıç, CSW 60.cı dönem etkinlikleri kapsamında BM ile birlikte düzenleyecekleri 5 uluslararası etkinlik hakkında bilgi verdi. Kılıç, düzenleyecekleri etkinliklerin içerik ve önemini katılımcılara anlatırken, programlarda ele alınacak başlıca konuların insan ticareti, kadınlara karşı şiddet, eğitimde fırsat eşitliği, kadının kültüre ve kalkınmaya katkısı ve Ortadoğu’da kadının sosyal hayatı gibi güncel sorunlar olacağını ifade etti.

GYV1Resepsiyonda konuşan Gine Cumhuriyeti Sosyal Hizmet Kadın, Çocuk Tanıtım Bakanı Camara Sanaba Kaba, ülkesinde kadının hem devlet yönetiminde hem de sosyal hayatta giderek daha fazla etkin olmaya başladığını söyledi. Mevcut hükümette bugün 7 kadın bakanın olduğunu belirten Kaba, kız çocuklarının eğitimine de büyük önem verdiklerini dile getirdi.

Liberya Cumhuriyeti Cinsiyet, Çocuk ve Sosyal Koruma Bakan Yardımcısı Sienne Abdulbaki, Bakan Julia Duncan-Cassell’in GYV’nin perşembe günü düzenleyeceği panele bizzat katılacağını ifade etti. Türk girişmciler tarafından kurulan okulların Afrika için büyük anlam ifade ettiğini belirten Abdulbaki, kadın sorunlarının öncelikle eğitim ile farklı çare ve alternatifler oluşturularak çözülebileceğini dile getirdi.

Filipinler adına katılan programa katılan Adalet Bakanı Emmanuel L. Caparas ise katılımcılarla tek tek sohbet etti.

14-24 Mart tarihleri arasında CSW 60 dönem ‘Kadını Güçlendirme/ Sürdürülebilir Kalkıma’ başlığı altında yüzlerce yan etkinlik düzenlenecek. New York’ta 10 gün süre ile devam edecek programlara dünyanın dört bir yanından gelen bakan, bürokratlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katılacak. Türkiye’den GYV dışında Kimse Yok Mu derneği ile Süleyman Şah Üniversitesi de hafta boyunca düzenlenecek etkinliklerde yer alacak.

Resepsiyona Filipinliler Adalet Bakanı, Gine Sosyal Hizmetler, Kadın ve Çocuk Bakanı, Liberya Cinsiyet, Çocuk ve Sosyal Koruma Bakan Yardımcısı, BM Kadın Departmanı (UN Women) Asya Pasifik Bölge Direktörü ile birlikte Japonya, Nijerya, Norveç, Güney Afrika, Kore, Japonya, Tayland ile Türkiye’den gelen sivil toplum kuruluş temsilcileri ve BM Kadın departmanından bürokratlar katıldı.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.