Trump taraftarları ile karşıtları yine birbirine girdi

Trump taraftarları ile karşıtları yine birbirine girdi

Cumhuriyetçi Parti’nin başkan aday adayı olması neredeyse kesinleşen Donald Trump, gittiği hemen her yerde kavgaların yaşanmasına yol açıyor.

Trump, geçen hafta üç ayrı şehirde katıldığı etkinliklerde taraftarları ile muhalifleri arasında arbede yaşandı. Son olarak gün San Diego şehrinde seçmenine seslenen Trump’ı bir grup protesto edince kavga çıktı. Taraflar arasında taş ve şişlerin karşılıklı atışmasının ardından zaman zaman birbirlerine yumrukla saldırdıkları da görüldü.

Trump’ın konuşma yapacağı salonun önüne ellerinde Meksika ve ABD bayrakları olan bir grup sloganlar atarak geldi. Trump’ın konuşmasının bitiminde destekçileri ile protestocular karşı karşıya geldi.

Gruplar arasında önce sözlü sataşma ardından pet ve taş fırlatma nihayetinde de fiziki saldırıların yaşandığı görüldü. Polis taraflar arasındaki çatışma nedeni ile 35 kişiyi gözaltına aldı.

San Diego dışında geçen hafta Arizona ve Orange County de (Los Angeles) Trump’ın taraftarları ile karşıtları arasında kavga yaşanmıştı.  

Trump’ın Meksikaları aşağılayan beyanatı ve iki ülke arasında duvar örme vaadi nedeni ile Latin Amerikalılar dışında liberallerin de öfkesini çekmiş durumda. San Diego şehrinin nüfusunun üçte birini Latin Amerikalılar özellikle de Meksikalılar oluşturuyor. San Diego şehri Meksika ile sınırı olan ve buradaki sınır kapısından her gün 300 bin insanın giriş çıkış yaptığı bir yer.

Önseçim takvimine göre 7 Haziran’da California ile birlikte 6 eyalete seçime gidecek olan Cumhuriyetçi Parti’de Trump başkan adaylığı için gerekli delege sayısına rahat ulaşması bekleniyor. Hatta geçtiğimiz gün Associated Press (AP) haber ajansı emlak milyarderi Trump’ın başkan adayı olabilmek için yeterli delege sayısına ulaştığını açıklamıştı.

8 Kasım günü yapılacak olan başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçiler adına sandığa Trump’ın gidecek olması ABD içinde olduğu gibi dünya genelinde de birçok insanı endişelendiriyor. Amerikan halkı Başkan Barack Obama sonrası ülkenin 45. başkanı seçecek ve Beyaz Saray’ın yeni sahibi de Ocak 2017’de göreve başlayacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.