Connecticut’ta dinlerarasi diyalog paneli

Connecticut’ta dinlerarasi diyalog paneli

New Haven’da bulunan Peace Island Institute tarafından 23 Haziran’da, ‘Ben ve Sen: İbrahimi Dinlerde Kalplerin İlahi Sevgiye Özlemi’ konulu panel düzenlendi.

Panelin moderatörlüğünü Milford First United Church of Christ Pastor’u Christan Watkins yaptı. Böyle aktivitelerin toplumsal dostluk ve kardeşliği geliştirmede ne kadar önemli olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Watkins diğer konuşmacıları tanıttı.

En eski din olan Yahudulik’ten başlayan Watkins, Yahudiliği temsilen konuşan Congregation Mishkan Israel Cemaatine bağlı Susan Millen’i tanıttı. Millen, hayatın her safhasında ilahi sevgiye yol olduğunu belirtti. İlahi sevginin doğa ve insan sevgisine yansıyacağını ve buradan gelen ilhamın da kişiyi ilahi sevgiye götüreceğini söyleyerek kendi hayatından örnekler verdi.

Hristiyanlığı temsilen konuşan Sacred Heart University öğretim üyesi Prof. Kirsten L. Nestro ilahi sevginin karşılıklı olduğunu belirtti. İnsanların ilahi sevgiye özlemi kadar hatta daha fazla yaratıcının insanları sevdiğini belirtti.

İslam’ı temsilen konusan Dr. Ayşe Kübra Coşkun, Ramazan – ilahi sevgi hakkında Peygamber Efendimiz (SAV) zamanından ve kendi çocukluğundan örnekler verdi.

Yapılması çok zor olan davranış ve ibadetlerin Allah (CC) sevgisiyle kolaylıkla yapıldığını belirtti. Katılımcıların hayatlarından örnekler vermelerini isteyen Dr. Coşkun sorular kısmına geçmek üzere konuşmasını bitirdi.

Katılımcıların katkı ve sorularını takiben aksam ezanı ile iftar yemeğine geçildi. Lezzetli Türk yemekleri ve baklava bu güzel toplantı sonunda tüm katılımcıların memnun ayrılmasına vesile oldu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.