Eyüp Sultan Camii’ne 5 bin dolar yardım

Eyüp Sultan Camii’ne 5 bin dolar yardım

Brooklyn Türk Kültür Merkezi ve Helping Hands Yardım Kurumu, Sandy kasırgasından zarar gören Eyüp Sultan Camii’ne 5 bin dolar bağışta bulundu.


New York’ta büyük bir yıkıma neden olan ve çok sayıda iş yeri ve evi kullanılamaz hale getiren Sandy kasırgasının yaralarını sarma çalışmaları devam ediyor. Kasırganın hemen ardından bir yardım seferberliği başlatan Helping Hands Relief Foundation son olarak, Türk Kültür Merkezi Brooklyn (TCC) ile birlikte Brooklyn Eyüp Sultan Camisi’nin tadilat giderlerini karşılamak üzere 5 bin dolar bağışladı.


Eyüp Sultan Camisi’nde yapılan program ile bağış çeki yetkililere verildi. Progama katılan Eyüp Sultan Cami Derneği Başkanı Kenan Taşkent, “Helping Hands, Sandy sonrası zarar gören insanlara battaniye, ışık, sıcak yemek başta olmak üzere çok sayıda acil ihtiyaç malzemesi dağıttı. Hem New York, hem de New Jersey’de çok başarılı işler yaptı. Bu tür yardımlar Türk Amerikan ilişkilerini daha da ilerletiyor.” dedi. TCC ve Helping Hands’e teşekkür eden Kenan Bey ayrıca Cami’nin Sandy den sonra ciddi zarar gördüğünü ve hala yardıma ihtiyacı olduğunu bu açıdan yapılan yardımın çok anlamlı olduğunu dile getirdi.


Programa katılan TCC Brooklyn yetkilisi Süleyman Aydoğan, Türk Toplumu olarak yaralarımızı çok hızlı sardığımızı ve diğer milletler tarafından örnek alınacak konuma geldiğimizi söyledi.


Süleyman Aydoğan, “Özellikle South Brooklyn’de yaşayan Rus asıllı dostlarımızdan Eyalet Meclisi Üyesi Alec Brook Krasny’nin, ‘Türk Amerikalıların yapmış oldukları faaliyetleri takdir ettiğini, örnek alınması gerektiğini’ dile getirdiğine şahit oluyoruz. Bu toplumumuz açısından gurur verici bir duygu.” diye konuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.