Chicago’da her gün herkese iftar var

Chicago’da her gün herkese iftar var

Turkish American Society of Chicago (TASC), Ramazan ayının ilk gününde başlattığı halka açık iftar davetlerine aralıksız devam ediyor.

Chicago’da yer alan Türk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen iftar programlarından her gün yüzlerce insan istifade ediyor.

TASC, önceki gün gerçekleştirdiği ”Geleneksel Ramazan İftar Yemeği ve Festivali” konseptiyle yüzlerce Türk, Amerikan, Kırgız, Boşnak, Arap ve başka milletlerden aileleri bir araya getirdi. Açık havada gerçekleştirilen program için kültür merkezinin bahçesini dolduran kalabalık, kurulan çadır ve oyun alanları ile hoşça vakit geçirdi.

Ramazan ayının manevi atmosferinin yanında sosyal dayanışma ruhununda yaşandığı festival, geleneksel birçok etkinlik ile kutlandı.

Ramazan çadırında ikram edilen lokma tatlısından sarmalara kadar özenle hazırlanan Türk mutfağına ait lezzetler yabancı konuklar tarafından da büyük ilgi gördü. Asırlardan beri süre gelen bir gelenek olarak Ramazan ayının vazgeçilmezlerinden şerbet de beğeniyle karşılandı.
Söylenen ilahiler ile katılımcılara canlı müzik zevkinin yaşatıldığı programda, çocuk etkinlikleri kapsamında Hacivat Karagöz kukla sanatı Chicagolular tarafından neşeyle takip edildi.
Bu tarz etkinlikler ile Türk vatandaşlarını ve diğer milletleri buluşturmaya devam edeceklerini dile getiren TASC gönüllüleri, yakın zamanda daha kapsamlı hayır ve dayanışma etkinlikleri gerçekleştirmeyi arzu ettiklerini belirttiler.

Turkish American Society of Chicago’nun düzenlediği iftar etkinlikleri Ramazan ayının sonuna kadar sürecek.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.