California’daki ‘Alman Köyü’nde Ramazan coşkusu

California’daki ‘Alman Köyü’nde Ramazan coşkusu

California eyaletinin Huntington Beach ve Founatin Valley şehirleri civarında yaşayan Türkler, bu yıl Ramazan ayını hep birlikte geçirdiler.

Civarda yaşayanlar tarafından “Alman Köyü” diye tanınan, Old World Village isimli  ev ve dükkanlardan oluşan şirin bir site Ramazan etkinliklerinin merkezi haline geldi. Köyde Tolerance Vakfı tarafından üç yıl önce alınmış olan iki katlı bir bina, hem civardaki Türk toplumunun organizasyonlarına hem de dini ibadetlerine ev sahipliği yapıyor.

Binanın alt katı Ramazan vesilesi ile yenilendi ve mutfak büyük kalabalıklar için yemek yapmaya müsait hale getirildi.  Gönüllüler de iftar  yemeklerini burda yapmaya karar verdi.

Amerika’da uzun süredir aşçılık yapmakta olan Yılmaz Usta öncülüğünde bir araya gelen gönüllüler birbirinden lezzetli yemekleri büyük bir özveri ile birlikte pişirip misafirleri ile paylaştılar.

Aynı zamanda enfes baklavaları ile meşhur olan Yılmaz Usta, “Benim de Ramazan ayında bu samimi ve sıcak ortama hayrım bu olsun” düşüncesi ile gönüllü olduğunu ifade etti.  Hatta öyle büyük bir aile ortamı oluştu ki, gönüllüler arasındaki bir çiftin 25. evlilik yıl dönümü dahi beraberce iftar esnasında kutladı.

Aileler birbirinden güzel yemeklerle iftarlarını yaparken çocuklar da yüz boyamadan, pamuk şekere çeşitli aktivitelerle eğlendiler.

Kılınan teravih namazlarının ardından ikram edilen çaylar ve reyyan şerbeti eşliğinde gönüllüler ile misafirleri sohbetlerle dostluklarını da pekiştirdi. Sonrasında geceye ibadet ile devam ederek ve çoğu zaman birlikte sahur yaparak ayrıldılar.

Her haftasonu civarda oturan Türk toplumu ve kendilerinin Amerikalı, Ermeni, Alman toplumlarından misafirleriyle yaklaşık 160 kişi iftar yaptı.

Bir taraftan herkesi Ramazan ayının bitmesinin hüznü sararken diğer yandan da bayramı birlikte geçirecek olmanın heyecanı sarmış durumda.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.