ABD: Karabağ’da Ermenistan ve Azerbaycan şiddete son vermeli

ABD: Karabağ’da Ermenistan ve Azerbaycan şiddete son vermeli

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Dağlık Karabağ’da çatışan Azerbaycan ve Ermenistan’a şiddete son verme çağrısı yaptı, tarafların yeniden müzakerelere dönmesi gerektiğini belirtti.

Bugün Yunanistan’ın Girit adasında Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile görüşecek olan Pompeo, Doğu Akdeniz’deki krize ilişkin de konuştu. ABD’nin Türkiye ile Yunanistan arasında diyaloğu güçlü bir biçimde desteklediğini söyleyen Pompeo’nun, Rusya’nın Doğu Akdeniz’de istikrarı bozan bir etkisi olduğunu söylemesi dikkat çekti.

RUSYA, GERİLİMDEKİ TÜRKİYE FAKTÖRÜNE DİKKAT ÇEKTİ  

Yine bugün bir açıklama da Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov’dan geldi. Peskov, bölgedeki Türkiye faktörüne dikkat çekerek Türkiye’ye Dağlık Karabağ’da ateşkes sağlanması için her türlü çabayı sarf etme çağrısı yaptı.

Rus haber ajansı Sputnik‘in haberine göre, Peskov cephe hattından tüm bilgileri topladıklarını belirtti “Kremlin, öncelikle ateşin ve askeri faaliyetlerin sonlandırılması gerektiğini düşünüyor. Azerbaycan veya Ermenistan’a yönelik her türlü askeri destek açıklaması, yangına körükle gitmek anlamına geliyor. Buna kesinlikle karşıyız ve sorunun bu şekilde ele alınmasını kabul etmiyoruz” dedi.