Austin emniyet teşkilatı Türk iftarına katıldı

Austin emniyet teşkilatı Türk iftarına katıldı

Teksas’ın başkenti Austin’in Emniyet Müdürü ve 17 müdür yardımcısı Raindrop’taki geleneksel iftar davetinde Türk Amerikan toplumu ile buluştu.

Twitter’da 23 bin takipçisi olan Austin Emniyet Müdürü Art Acevedo memnuniyetini ifade için şahsi twitter hesabı olan @ArtAcevedo’dan Türkçe tweet attı: “Bizim Türk arkadaşlar tüm görmek harikaydı. Bunun iyi bir çeviri olduğunu umuyoruz.”

Acevedo’nun iftara Türkçe tweet ile teşekkür çabası memnuniyet ifadesi olarak değerlendirildi.

austin iftar6 Yıldır devam eden iftarlara bu sene ilk kez katılan çiçeği burnunda müdür yardımcılarının yanı sıra başlangıcından beri sektirmeden gelen kıdemli emniyet personeli de vardı.

Türk mutfağından örnek yemeklerinin ikram edildiği iftarda konuşan Müdür Art Acevedo, “Bu bizim sizlerle Ramazan ayında buluştuğumuz altıncı yılımız. Bana en sevdiğim yemek soruluyor, ben burada henüz damak tadıma uymayan bir yemeğe rastlamadım! Türk mutfağını çok seviyorum, o yüzden bugün kahvaltı bile yapmadım! Bizler her yıl buraya gelmekten çok mutluyuz. Bu vesileyle Türk Amerikan toplumu üyeleriyle taze dostluklar kuruyoruz” dedi.

İftar öncesi Austin Diyalog Enstitüsü Başkanı Dr Güner Arslan “Ramazan ve İslam” hakkında bir sunum yaptı.

Austin Emniyet Müdür Yardımcısı Jessica Robledo son üç yıldır iftarlara katıldığını belirterek, “Sadece iftarların değil ayrıca Raindrop Hanımlar Derneği RAWA’nın düzenlediği programların da müdavimiyim. Burada bir konuşma da yaptım. Bu akşamki yemek, dün ve önceki akşam menümdeki yemeklerden çok daha lezzetli çünkü bu hanımefendiler yemekleri bizzat kendi elleriyle, içine sevgi katarak ve toplumlar arası köprü kurma niyetiyle hazırlıyorlar” dedi.

RAWA Başkanı Kuaybe Baştürk de Jessica Robledo ile uzun süredir tanıştıklarını belirterek, “Hem Raindrop’u, hem kadınlar derneğimiz RAWA’yı sürekli destekleyen birisi, şu günlerde emekli olmak üzere ama bundan sonrası için de dostluk ilişkisini sürdürmek istediğini vurguladı. Kendisi ve arkadaşları bizi anlayan, destekleyen insanlar. Gelin beraber bir şey yapalım, çağrımıza hep olumlu cevap veren insanlar. Çok müteşekkiriz onlara…” diye konuştu.

Ezan okunup oruçlar açıldıktan sonra Emniyet Müdürü Art Acevedo mikrofonu alarak bütün müdür yardımcılarını tek tek sahneye çağırıp, salondaki misafirlere takdim etti. Kendilerini tanıtan müdür yardımcıları geceyle ilgili görüşlerini şu şekilde paylaştılar.

Jessica Robledo (Austin Emniyet Müdür Yardımcısı): Merhaba ben Jessica, son üç yıldır Türk amerikan toplumunun bir parçası olmaktan şeref duyuyorum, sizleri kucaklıyorum. 30 yaşında giymeye başladığım ve 29 yıl taşıdığım üniformayı bu akşam son kez giydim. Bu benim veda konuşmam. Çünkü artık emekli oluyorum ancak dostluğumuz baki olacak bizi ağırladığınız için çok teşekkür ederim.”

Troy Gay (Soruşturma Bürosu Müdürü): Her sene buraya ayrı bir heyecanla geliyorum, yeni yüzlerle karşılaşmak ve yeni arkadaşlıklar kurmak çok keyifli. Bizim il emniyet müdürümüz ayrılsa bile (yakında emekli olacağı konuşuluyor) biz hala burada olacağız.

Jason Depreaux (Özel Operasyon İletişim Teknolojileri Bürosu): Bu dördüncü iftarım ama ilk başladığından beri geliyorum. Müdür yardımcısı olarak hakkınızda çok şey duydum. Görev yaptığım 15-20 yıl boyunca bu tarz aktiviteler olmamıştı. Bu tarz etkinlikler toplumları birbirine bağlıyor. Bu, sadece buraya gelip de bir yarım saat birlikte vakit geçirmek demek değil, bu bir ilişki kurmak demek. Çok teşekkür ederim.

Chris Maccabe (Kuzey Austin Devriye Müdürü):Bu bölgeyi de kapsayan şehrin kuzey yarısından sorumluyum. Bu geceki huzur ortamı ile ilgili teşekkürleri daha sonra kabul edebilirim. Misafirperverliğiniz için çok teşekkür ederim. İşimizin en güzel tarafı halkımızla birlikte olmak. Ve sizin gibi topluluklar bizim en iyi dostlarımız. Gelecek yıl burada tekrar hepinizi görmek için şimdiden sabırsızlanıyoruz.

Frank Dicen: Bizi ağırladığınız için Allah razı olsun arkadaşlar. Bir çok arkadaşın da zikir ettiği gibi burada sizlerle birlikte olmak büyük bir fırsat bizim için, zira masada sohbet ettiğimiz kişiler her gün karşılaştığımız insanlar değil. Bu aktivite bizim polislik mesleğine girişimizin gerçek sebebini teşkil ediyor. Sadece kötü adamları kovalamak ve hapse atmak değil bizim işimiz. bizim bir misyonumuz da toplumun içerisine girip onlarla konuşarak bir bağ kurmak, toplumun ihtiyaçlarını karşılamak.

Steve Oswalt (Narkotik Şube Müdürü): Tüm narkotik çeteler ve tüm organize suç örgütlerine karşı mücadele eden birinin başındayım. Beş senedir davetli listenizdeyim ve hep aynı köşede oturuyorum.

Polislere gecenin hatırası olarak Kütahya’dan seramik tabaklar hediye edildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.