Obama’dan Kenya’da terörle mücadele mesajı

Obama’dan Kenya’da terörle mücadele mesajı

ABD Başkanı Barack Obama, Kenya’da terörle mücadele mesajı verdi. El-Şebab terör örgütü ile mücaedele konusunda iki ülke arasında kapsamlı ve etkili işbirliğinin yürütüldüğünü dile getirdi.

Resmi ziyaret kapsamında Kenya’nın başkenti Nairobi’ye giden Başkan Obama, Kenya Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta ile görüştü. İkili görüşmenin ardından bir basın toplantısı düzenledi.

Obama ilk 30 yıl önce ilk kez ziyaret ettiği Kenya’ya ABD Başkanı olarak dönmekten gurur duyduğunu dile getirdi. Devlet Başkanı Kenyatta ile iki ülke arasında işbirliğini geliştirmenin yollarını görüştüğünü kaydeden Obama, ekonomik işbirliğini genişletmek konusunda fikir birliğine vardıklarını söyledi.

Kenya halkını ifade, bir araya gelme ve basın özgürlüğüne sahip çıkan yeni anayasa dolayısıyla tebrik eden Obama, “Basın özgürlüğü bir ülkenin daha güçlü ve başarılı olmasına yardımcı olur. Biz liderleri daha etkili yapar çünkü daha öte hesapverebilirlik ister” dedi.

Amerika Birleşik Devletleri Afrika Komutanlığı’nın (AFRICOM) Uganda ve Etiyopya’nın da aralarında bulunduğu diğer ülkeler ile de çalışmalar yürüttüğünü kaydeden Obama, “El-Şebab’ın kontrol ettiği bölgeleri sistematik olarak düşürdük. Somali’deki etkili kontrollerini azalttık. Doğu Afrika’daki bu çeteleri zayıflattık” dedi.

Bu gelişmelerin problemin çözüldüğü manasına gelmediğini dile getiren Obama, bu tür terör örgütlerinin zayıflatılmalarına rağmen zarar verebildiklerine dikkat çekti.

Babası Kenya doğumlu olan Obama, Kenya’yı ziyaret eden ilk ABD Başkanı oldu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.