“Seyahate çıkarken polisten evinize göz kulak olmasını isteyebilirsiniz”

“Seyahate çıkarken polisten evinize göz kulak olmasını isteyebilirsiniz”

Chicago Türk- Amerikan Derneği (TASC), “Ev güvenliği ve dolandırıcılığı önleme” adı altında bir program düzenledi. Konuşmacılığını Mount Prospect Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Greg Sill’in yaptığı programa ilgi yoğun oldu.

 

“Eğer size yapılan bir teklif kulağınıza gerçek olamayacak kadar iyi geliyorsa, bedava ev, araba gibi, ortada 911’i aramanızı gerektirecek bir dolandırıcılık vardır” diyen Sill, İngilizce bilmeyenlerin de 911 Acil Yardım Hattı’nın hizmetlerinden faydalanabileceğini söyledi. Polis memuru, 911 bünyesinde farklı dillere çeviri imkanı bulunduğunu anlattı. 

 

Ev koruma tekniklerinden de bahseden Sill, kapı kilitlemenin önemine değindi. Amerika’da bir çok insanın evinin ya da arabasının kapısını kilitlemediğini belirten polis memuru, “Bu, hem soygunculara davetiye çıkarıyor hem de işlerini kolaylaştırıyor.” diye konuştu. 

 

Seyahate çıkacak olanlara postalarını iptal ettirme tavsiyesinde bulunan Sill, uzun süre evinden uzak kalacakların bağlı bulundukları polis müdürlüğüne giderek evlerinin polis gözetimine alınması talebinde bulunabileceğini söyledi.

 

Programın ardından davetli polis memuruna bir kalem hediye edildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.